Lucca heeft altijd een vast adresje waar hij eens in de zoveel tijd heengaat. Het is belangrijk dat je je hond goed verzorgt, van poten tot vacht. Eigenlijk moet het een soort ‘routine’ blijven, vooral als het zomer wordt. Heerlijk weer vrij van onnodig haar! Hoe verzorg jij je hond? Zorg je er weleens voor dat je je hond kamt?

Knip jij de nagels van je hond?

Zelf kan het nogal een klusje zijn, vooral als je hond niet meewerkt. Daarom laat ik het altijd zelf over aan de trimster, zei is hiervoor opgeleid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond last krijgt van de lange nagels tijdens het uitlaten.

Gebit en Tandvlees verzorging

Het is vrij moeilijk om ‘zelf’ de gebit van je hond te onderhouden. Gelukkig heb je tegenwoordig van die snoepjes die ook automatisch het gebit van de hond verzorgen. Naast dat kun je gebruikmaken van een speciale tandpasta.

Vergeet de oogjes en oortjes niet!

Wat de meeste mensen vergeten zijn de oogjes en oortjes van de Hond. Zelf is Lucca een Cavaliër king charles spaniël en die hebben weleens last van tranende ogen, eventjes met (lauw)warm water en een doekje afdoen. De dierenarts heeft weleens aan ons verteld dat hier eigenlijk weinig valt tegen te doen, ja af en toe een paar oogdruppels maar dat is ook maar tijdelijk. Goed onderhouden dus!

 

 

Laat jij je hond trimmen?

Zelf laten wij Lucca altijd trimmen, liefst voor de zomer: dan is hij echt zomer klaar en heeft hij het ook minder warm (dit kan vrij vervelend zijn voor de hond!). Trimmen hoeft niet duur te zijn zo krijgt Lucca al een (onderhoudsbeurt) haha! voor maar € 40. Vraag ernaar bij jou dichtstbijzijnde trim(ster), zo via Google gepiept.

 

Laat jij je hond trimmen? Of verzorg jijzelf je hond? Zo ja, hoe doe je dat dan? Ik hoor het graag in de reacties!


4 reacties op “Je hond (laten) trimmen en het bijhouden van de vacht

Geef jou mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *