Familie en vrienden zijn vaak een uitkomst. Ook gaan sommige honden naar een kennel. Welke alternatieven heb je als je met vakantie gaat?

De hond meenemen op vakantie

Doe net als ongeveer 50% van de hondenbezitters en neem jouw hond mee als je met vakantie gaat. Vakantie met de hond is leuker en je bespaart op de kosten van de opvang. Soms is het niet heel praktisch om de hond mee te nemen. Bovendien zit geen hond te wachten op een lange warme autorit op de autoroute du soleil. Een hond meenemen in het vliegtuig is vaak geen reële optie tenzij je een kleine hond hebt.

Familie of vrienden passen op

Dit is voor de meeste hondenbezitters de ideale optie. Je kunt familie en vrienden vaak blind vertrouwen met de hond en een bosje bloemen bij terugkomst is voldoende als bedankje. Jammer genoeg kunnen familie of vrienden niet altijd en soms voel je je bezwaard om steeds een beroep op hen te doen.

Naar een kennel

Er zijn heel veel goede kennels. De kosten variëren van 8 tot 30 euro per dag. Je moet een kennel vaak ruim op tijd boeken voor de zomervakantie. Daarnaast vinden veel hondenbezitters het geen fijn gevoel als hun hond in een kennel zit.Naar een particuliere oppas

Er zijn duizenden mensen in Nederland die graag op honden passen. Op een site als Petbnb vind je particuliere oppassen met beoordelingen. Het is even zoeken naar een match met de juiste oppas. Heb je een een goede oppas gevonden dan kan je er veel plezier van hebben ook buiten de vakanties om. De kosten zijn tussen de 10 en 20 euro per dag.

Niet op vakantie gaan

20-30% van de hondenbezitters gaat niet op vakantie in de zomer. Vind je het leuk om een extra hond in huis te hebben tijdens de zomervakantie dan kan je overwegen jezelf aan te melden als oppas op Petbnb.

Geef jou mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *