bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
5 afvaltips voor jou en je hond

Zou jij wel wat een paar pondjes kwijt willen en is je hond eigenlijk te zwaar? Deze tips helpen jullie om op een gezond gewicht te komen! Met al die dagelijkse wandelingen zou je waarschijnlijk niet denken dat je hond en jij meer wegen dan gezond voor jullie is. Toch is zo’n 30 procent van alle honden en 52 procent van alle volwassenen in Nederland te zwaar. Net als jij loopt je hond hierdoor meer kans op ernstige ziektes, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Alle reden dus om aan jullie gewicht te werken! Gezond afvallen doe je met deze 5 tips:

1. Eet niet meer dan je verbrandt

Eten je hond en jij meer dan jullie lijf nodig heeft? Dan komen jullie aan. Let dus zelf op de porties die je eet en geef je hond ook een afgepaste hoeveelheid voeding. Kijk ook uit met snoepen tussendoor. Hierdoor krijgen jullie ook al snel te veel calorieën binnen.

2. Eet gezonde tussendoortjes

Hebben jij en je hond tussen de maaltijden door trek? Kies jij dan een gezonde, eiwitrijke snack, zoals bakje kwark of handje nootjes. Dan voel je je weer verzadigd en grijp je minder snel naar ongezonde snacks met veel suiker en vet. Je hond kun je gedroogde stukjes groente, fruit, vis en vlees geven.

3. Laat je niet verleiden

Kan je hond vreselijk bedelen als je aan het eten of koken bent? Laat je niet verleiden en houd het bij twee maaltijden per dag. Steek tijdens het koken ook niet zelf steeds je vinger in de pan. Heb je honger? Drink dan een glas water. Dat stilt je trek en is nog goed voor je gewicht ook.

4. Meer bewegen

Oké, jullie gaan al naar buiten als je je hond uitlaat. Maar hoe lang loop je dan? Is het even snel een blokje om of naar het dichtstbijzijnde hondenveldje? Maak er een stevige wandeling van, of ga eens een stukje fietsen als je weinig tijd hebt. Dan kun je toch meters maken en krijgt je hond lekker wat beweging.

5. Ga zwemmen

In het water weeg je minder, dus zwemmen is heerlijk als je echt wat te zwaar bent. Dat geldt zowel voor je hond als voor jou. Laat je hond dus regelmatig zwemmen en ga zelf ook naar het zwembad. Zwemmen is harstikke gezond voor je lijf, en je verliest er behoorlijk wat pondjes mee!
Ik hoop dat deze tips je helpen om samen een gezond gewicht te bereiken en behouden.

 

Heb je nog meer tips voor een gezond gewicht? Deel ze in de reacties hieronder!
Bekijk ook

Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd