Tips als je bang bent voor honden

Je bent bang voor honden, maar hoe komt dit nou eigenlijk? Ben je bijvoorbeeld ooit aangevallen door honden waardoor je een trauma hebt opgelopen. Dan kan ik best begrijpen dat je er last van hebt. Hopelijk help ik je vandaag een beetje op weg!

Wat kun je doen?

Als je bang bent is het handig om aan je familie, kennissen waarbij je op bezoek gaat aan te geven dat je bang bent voor honden. Het is niet de bedoeling dat jij een kamer niet in durft omdat daar een hond zit. Bovendien kunt je familielid de hond even in een ander kamertje zetten, zodat jij tot rust kunt komen.

Rustig blijven..

Als je familielid een rustige hond heeft kun je het beste het gewoon proberen. Ga rustig zitten, en laat de hond zijn omgeving ontdekken. Ga vooral niet forceren of gestrest op de bank zitten, de hond voelt dat en daardoor komt de hond alleen maar op je af.

Als de hond van bijvoorbeeld je familielid op je af komt, probeer de hond dan niet weg te duwen. De hond denkt dan dat je wilt spelen, en komt dan juist op je af. Elk hond is anders dus niet ieder hond reageert hetzelfde. Blijf dus vooral rustig, je familielid of kennis kan ook goed aangeven of zijn/haar hond agressief is. Vertrouw op diegene.

Afleiding

Je kunt ook bijvoorbeeld met diegene en de hond gaan wandelen, zo wordt jij rustig en afgeleid en hetzelfde geldt voor de hond. Kun je niet rustig blijven? Adem dan in, en uit.. je wordt vanzelf weer rustig. Het helpt!

Probeer het

Als je telkens niet met honden in aanraking komt, en het uitstelt komt het er natuurlijk niet van. Probeer het dus, en ontspan.. Je familielid zult je zeker ook wel verder helpen, dus het komt goed! Houdt dat in je gedachten.

wat doe jij als je bang bent voor honden?