Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Cavalier King Charles Spaniël

Vandaag een artikel over de ras die ik koos. Waarom koos ik specifiek voor dit ras? Lucca was mijn aller eerste hond, dus het was vooral erg spannend.  Allereerste moet je natuurlijk weten of je het wel echt wilt, een hond vraagt onwijs veel aandacht en niet iedereen houdt hier rekening mee. En je wilt bovendien niet dat je hond later in de dierenasiel belandt.

Mijn Keuze
Ik koos voor een Cavalier kwa ras omdat mijn Tante er ook een had. Het was achteraf toch mijn keuze geweest. Want het wordt mijn hond, dus ik mag het bepalen. Een Cavalier is een Familiehond en erg zorgzaam. Wij woonde toen dichtbij de bossen dus dat kwam perfect uit. Ik zat eerst te twijfelen tussen een Mopshond en een Cavalier. Maar toen zag ik de advertentie van Lucca en zijn broertjes, en toen wilde ik hem. Ik had er gewoon een goed gevoel bij.

Koop niet zomaar een hond! Check altijd wel alles na, wij hadden namelijk eerst een goedkopere hond in gedachten en toen Google’de wij zijn naam en toen bleek hij zijn honden te mishandelen. En ook al op TV te zijn geweest. We moesten ook heel gek ergens afspreken niet bij hem thuis. We moesten van hem ergens naar toe lopen. Doe dit niet! Volg vooral je gevoel.

En een goedkopere hond betekend niet direct dat het een kruising of een slechte hond is. Een Rashond is natuurlijk beter, maar die kan ook gewoon ziek worden. Want ze worden allemaal gefokt.

Wil je een rashond?
Het is verstandig om je te verdiepen in een Ras. Sommige honden zijn totaal niet aardig, en vallen zelfs mensen en andere honden aan. Ik merk dat bijna niemand hier rekening mee houdt, super slecht. Verdiep je er wel in, op You-tube kun je ook aardig veel filmpjes vinden waarin ze het Ras aan je uitleggen. Ook is het handig om te weten of je een Rustige hond wilt of een Actieve hond, ben je zelf ook actief etc?

Ook kunnen sommige rassen niet alleen worden gelaten. Als je alleen maar op je werk zit zal ik nog twee of drie keer nadenken om een hond te nemen. Ik vindt het ronduit zielig als mensen hun hond te lang alleen laten, Lucca die heeft ook graag iemand om zich heen. Als hij alleen wordt gelaten dat gaat hij blaffen, al is het maar een half uurtje.

Wat waren jullie overwegingen, om een hond te kopen?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd