De leukste (honden)show van het jaar!

Hi! Zoals ik jullie al vertelde in de introductie doen wij van alles met onze honden. Zo gaan wij ook naar shows. Wij zelf vinden de shows die buiten georganiseerd worden en waar alleen Rottweilers gekeurd worden het leukst, maaaar de Amsterdam Winner is toch wel een van de leukste binnen shows in Nederland.

De Amsterdam Winner is één van de grootste hondenshows in Nederland.

De Amsterdam Winner is een van de grootste hondenshows in Nederland en wordt dit jaar voor de 127ste keer georganiseerd, dit gebeurt allemaal in de Amsterdam RAI. De vrijdag staat in het teken van De Holland Cup en op zaterdag en zondag vindt de Amsterdam Winner plaatst.

Naast de keuringen van de honden zijn er meer dan 60 standhouders, die het  je knap lastig maken om zonder iets te kopen weer naar huis te gaan. Ook zijn er deze drie dagen verschillende workshops te volgen.

Maar wat is een hondenshow nou eigenlijk?!

Een hondenshow is een evenement waarbij een keurmeester je hond beoordeelt op zijn uiterlijk en gangwerk. De keurmeester kijkt naar hoe je hond eruit ziet, hoe de hond gebouwd, naar hoe de hond beweegt en of de hond zich  netjes gedraagt in de showring. De hond moet hierom sociaal zijn en mag geen agressief gedrag vertonen. Ook mag hij geen gebreken hebben of ziektes vertonen waar hij last van kan hebben, dit kunnen immers welzijnbeperkingen zijn voor de hond.

Bouw, beweging en gedrag.

Heb je nou nog nooit meegedaan aan een show en lijkt het je erg leuk om een keer te doen? Hier een paar tips:

  • Om deel te mogen nemen aan een hondenshow moet je hond een rashond met stamboom zijn.
  • Als de eigenaar in Nederland woont, moet de hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) van de Raad van Beheer staan.
  • Oefen het voorbrengen van de hond, ga bijvoorbeeld een keer naar ‘ringtraining’. Hiervoor kan je terecht bij veel kynologenclubs.
  • Zorg ervoor dat de hond er goed verzorgd uit ziet, de keurmeester kijkt immers niet alleen naar de bouw, beweging en het gedrag.
  • Een show kan voor een hond erg spannend zijn, een kleine ruimte met veel mensen, honden en geluiden. Begin hierom op een iets kleinere show zodat de hond er rustig aan kan wennen.
  • Schrijf op tijd in, de meeste shows sluiten een paar weken voor data.
  • Ga altijd naar minimaal 2 shows… misschien is jullie show debuut niet zo een groot succes. Ga hierom naar minimaal 2 shows, de hond ( en de geleider zelf ) kunnen op de eerste show namelijk last gehad hebben van spanningen waardoor het minder ging dan gepland.