bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
Review: Een hond helpt iedereen van Sandra Dekker

Laatst kreeg Lucca post: namelijk een boek van Sandra Dekker. Nou gaat het boek natuurlijk over… Honden maar niet zomaar honden maar honden die mensen helpen (hulphonden etc.) nou heeft het baasje Lucca genomen met een rede, en die reden neem ik graag met jullie door.

De reden

Kattenmens

Zelf was ik vroeger altijd een kattenmens: ik had een kat Pepe. Helaas moest ik die kat weg doen met heel veel pijn in mijn hart. Mijn kat was jaloers als ik me moeder knuffelde viel hij me aan, en niet normaal zo erg dat ik 2 keer in het ziekenhuis lag en 1 keer me aders had geraakt en zelfs niet meer normaal kon lopen of slapen in huis zonder dat hij aan het blazen was of me spontaan aanvloog. Ik wilde hem niet wegdoen, het moest.

Post Traumatische Stress Stoornis

Vlak erna kreeg ik PTSS: ik sloot mezelf op in huis door een trauma die ik had gekregen door mijn vader. Ik had al jarenlang last van Paniekaanvallen en Hyperventilatie wat erbij hoort. Ik kwam aan en was mezelf niet meer.

Tot dat me ouders het over een hond hadden, dat dat me weleens zal kunnen helpen. Nou zijn er natuurlijk hulphonden maar die zijn vrij prijzig (komt ook in het boek voor) en een niet getrainde hond zou me sowieso meer naar buiten kunnen leiden.

Een of andere manier ging ik hierin mee, ondanks ik een kattenmens was.

 

Toen kwam Lucca

Me ouders gingen Lucca halen: waar ik achteraf wel spijt van heb omdat ik Lucca niet heb kunnen zien de aller eerste keer. Ik kwam natuurlijk niet buiten!

Me ouders hebben dus de keuze gemaakt om voor een speciale hond uit het nestje te gaan, eentje met een witte pluk op zijn voorhoofd. Ruby’s zijn natuurlijk normaal helemaal rood en Lucca was de enige die zo’n gekke pluk had.

Kwam ik van mijn PTSS af?

Ik was blij, ik kwam meer buiten stukje bij beetje dan. Ik kwam eerst een paar stappen van mijn huis, tot dat ik ook aan het einde van de straat kwam. Ik woonde in Zoetermeer en daar heb je vele bossen waar ik vaak heb gelopen: ook met Paniekaanvallen hoor! Maar ik deed het wel.

Toen ik nog met de ouders samenwoonde gingen we verhuizen en een andere stad. Daar hebben we een jaar gewoond en nu woon ik met Lucca samen, en kom ik steeds vaker buiten. Ik heb af en toe nog wel moeite, maar ik kom wel weer buiten en daar gaat het om. Plannen, plannen, plannen.

 

Het boek

Het boek gaat over alle informatie rondom hulphonden. Sandra Dekker legt werkelijk alles uit: van aandoeningen, kosten, wat voor een hond je kunt nemen tot psychische aandoeningen en lichaamstalen van een hond. Ik vindt het fijn dat je eigenlijk een soort van handleiding hebt qua honden en ook tips krijgt hoe je je honden het beste kunt trainen. Zo heb ik geleerd dat je honden eigenlijk niet mag zoenen, of in ieder geval het in de gaten moet houden hoe een hond hierop reageert.

Fijn boek Sandra, ik heb de 255 pagina’s tellende boek met plezier uitgelezen en ik ben zelf ook wat wijzer geworden. Het boek is verkrijgbaar voor een leuk prijsje van € 17,99 bij o.a. Bol.com ook is daar een Ebook verkrijgbaar.
Bekijk ook

3 Reacties

 • 3 maanden geleden

  Zeker waar, een hond helpt altijd! Leuke review en fotos Lucca.

 • Anna
  3 maanden geleden

  Fijn dat hier aandacht voor komt (PTSS)

 • Lisa
  3 maanden geleden

  Ziet er goed uit ga denk ik zelf ook het boek bestellen

Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd