bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
Waarom een Hond uit het Asiel nog zo slecht nog niet is!

 

Lucca hebben wij via een traditionele fokker gekregen. Maar.. als je een hond zoekt die misschien al iets ouder is, en ervaring heeft kun je bij het asiel terecht. Sommige mensen hebben hier echt niks mee, en sommige denken dat alle honden agressief zijn of wat mankeren. Dit is natuurlijk niet altijd zo, daarom schrijf ik vandaag een artikel waarom een hond uit het asiel nog zo slecht nog niet is. Kijk dus vooral eventjes mee!

Een pup uit het asiel

Waarschijnlijk heb je het wel in je buurt: een plaatselijke asiel. Dit kan een optie zijn, en het is het ook waard om zeker eens een kijkje te nemen. Waarom zal je dit niet doen? Uit mijn ervaring kun je het beter altijd uitproberen, als het dan niks is kun je altijd nog afhaken.

Rashond of niet? Meestal vind je ook volwassen honden in het asiel, maar dit hoeft niet. Tegenwoordig vind je ook puppy’s die in het asiel geboren worden.

Waar ga je voor? Een zorgzame hond of een moeilijk opvoedbare hond? Het is een keus, maar het is wel iets om over na te denken. Bedenk dus goed aan de tafel wat voor hond je wilt gaan kopen. En laat je ook goed adviseren in het asiel zelf, bovendien moet je je beslissing afhangen van maar één asiel in je buurt. Er zijn er zat in Nederland waar je verschillende diersoorten kunt bezoeken.

 

Een asiel vind je gewoon online bijvoorbeeld via Google.
Bekijk ook

2 Reacties

  • 10 maanden geleden

    Zeker goed!! Wij hebben altijd 2 honden gehad. Gewoon omdat ook honden recht op gezelschap hebben als de baasjes weer eens druk zijn… als er een van beiden overleed dan mocht de overgeblevene zelf om het asiel weer een “nieuw vriendje” uitkiezen.

    • 10 maanden geleden

      Hi Janneke, wat goed! Fijn dat je een goede ervaring met Asielhonden hebt. 🙂

Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd