Een tijdje geleden

Hallo iedereen Het is al weer een hele tijd geleden dat we van ons hebben laten horen. In deze tijd is er van alles gebeurd.

Verandering van school
Zoals we lieten weten hadden we contact met een school uit Antwerpen. We hadden daar al op gesprek geweest, maar dat was geen succes. We werden steeds van piet naar pol gestuurd. Daardoor geraakte ik even in een dipje. We stonden weer aan het begin van onze super hoge berg. Wat nu? Kan er ons echt niemand eens de gewone hulp geven zoals bij alle anderen?

Na wat te praten met één van mijn volgers kregen we de naam BultersMekke een school uit Nederland die personen met een handicap helpt om hun eigen hond op te leiden. Onmiddellijk ging op zoek naar de school op internet. Alles goed bekeken een week aan een stuk.

Had wat schrik om opnieuw voor clown te staan. Toch waagde ik me kans en verstuurde een mail, de zelfde dag kreeg ik al een antwoord terug. WoW dat was voor mij wat ongewoon. Maar wel heel blij met het antwoord. Ze helpen ook mensen in België en dat was voor mij een groot pluspunt.

De papieren zijn verstuur
Na een week te mailen met de school kreeg ik mijn praktische indicatie. Dat is een vragenlijst met vragen als wat kan de hond voor je gaan betekenen, hoeveel zorg neemt dit weg.

Dit hebben ik ingevuld en terug opgestuurd. Nu dit was niet het enige er komt daar zeer veel papier werk bij kijken. Daar waren er wat problemen mee omtrent het versturen van het ergotherapeutisch rapport. En zit nog steeds wat te malen in mijn maag.

Mijn gezondheid
Al een tijd was ik zeer vermoeiend en prikkelbaar. Had last van hartkloppingen, geen eetlust, futloos, gele bleke huid. Na mijn moed samen te rapen ben ik naar de dokter geweest en bleek dat er armoede aanwezig was. Een aantal keren ben ik naar het ziekenhuis moeten gaan om een baxter te krijgen. Wat binnenkort waarschijnlijk terug zal moeten gebeuren, maar we wachten het bloed resultaat nog even af.

Zo jullie zijn weer wat op de hoogte! Hoe gaat het met jullie?

  • Gretha Hofstede 26 oktober 2016 op 08:54

    Woh, wat een heftige tijd heb jij gehad. Maar jij lijkt mij een echt doorzetter, dus die hoge bergen kom jij wel overheen. Is het niet recht naar boven, dan is het wel via de zijwegen. Ik weet wat het betekent als je via andere wegen iets voor elkaar moet krijgen. Ik ben gelukkig gezond, maar heb lichamelijke beperkingen, opgelopen door een ernstig ongeval, een paar jaar geleden. Mijn persoonlijke motto dan ook: Wat vandaag niet lukt, lukt misschien wel morgen. Ik denk dat jij je doel zeker gaat bereiken! Linksom of rechtsom. Respect!

    • Lucca De Hond 4 oktober 2017 op 13:04

      Bedankt Gretha, zal het haar vertellen! 🙂