Eigenschappen van een Cavaliër King Charles Spaniël

Niet iedereen kent een Cavalier King Charles Spaniël, en als je deze ras kent ken je hem waarschijnlijk van Pim Fortuyn zijn hondjes waren ook Cavaliers. Het is een hele Sociale ras, die heel goed in gezinnen passen. De Cavalier King Charles Spaniël is energiek en lief en daarmee het perfecte familiehuisdier, maar het moet worden benadrukt dat ze onder de mensen horen. Het zijn geen honden om alleen thuis te laten, of buiten in een hok te houden. Is dit ras wat voor jou? Kijk dan even verder!

Cavaliër en hun karakter

Cavaliers worden er in vier kleuren gefokt: een Blenheim is een witte met kastanjerode vlekken. Kanstanjekleurige markeringen op een parelwitte vacht. Tri-Colour die is zwart met roodbruine aftekening. Black en Tan is een zwarte met roodbruine aftekening. Een Ruby is dieprood die helemaal dieprood zonder witte vlekken ( Wat Lucca ook is! )

Verzorging van de Cavaliër

Behalve al hun uitstekende kwaliteiten verharen ze wel twee keer per jaar en letten ze totaal niet op het verkeer, dus buiten moeten ze altijd aan de lijn gehouden worden. Als je overweegt een Cavalier King Charles te kopen, zorg dan dat je tuin een goed hek heeft. Puppy’s willen zich nog wel eens een weg naar buiten graven. Jaarlijkse controle en vaccinaties zijn belangrijk, evenals ontwormen. Ook bepaalde grassen en soorten onkruid kunnen de verkeerde uitwerking hebben op deze honden. Regelmatige verzorging is nodig dit doe ik ook bij Lucca anders gaan de haren heel erg klitten.

De eigenaar

Een King Charles Spaniël is prima voor een gezin of oudere mensen. Met en van deze honden heb je jarenlang plezier. Het zijn familiehonden en als ze geen nauw contact met mensen kunnen hebben, kun je zijn/haar hart breken wat je natuurlijk niet wilt hebben!

Wat vinden jullie van dit Ras?