Hoe kies je een goede (honden)fokker uit?

Hoe kies je nou een goede fokker? Dat is de vraag die ik vraag als honden blogger krijg gesteld. Het is namelijk dé vraag als je voor een goed ras wil gaan met een stamboom. Deze honden zijn dan ook duur maar een hondenfokker betekend niet per se dat het een goede praktijk is. Waaraan herken je de juiste hondenfokker? Ik ging op onderzoek uit.

Registratiepapieren bij de hand

De goede fokkers hebben hun registratiepapieren bij de hand van de moederhond. Dit moeten ze aantonen, anders kun je er waarschijnlijk vanuit gaan dat er misschien iets anders aan de hand is. Daarnaast moet hij/zei ook de registratiepapieren van de Raad van Beheer bij zich hebben. Je betaalt er dan ook voor dus vraag hier dan ook naar.

Gezonde en speelse honden

Zodra je binnenkomt bij de fokker moet je direct het gevoel hebben: ja, dit zijn gezonde speelse en blije honden. Dit merk je direct aan hun gedrag: ze komen dan meestal naar je toe om even aandacht te vragen.

Ze zijn transparant

Als transparante hondenfokker heb je alle papieren van de vaccinaties, registraties bij de hand. Bovendien merk je direct aan de omgeving of het om een goede op slechte honden gaat.

Daarnaast moeten ze natuurlijk de stamboom bij de hand hebben.

Bovendien zijn hondenfokkers daadwerkelijk geïnteresseerd in de nieuwe baasjes, het zijn gewoon mensen. Zelf zou ik mezelf ook afvragen: waar gaat mijn hond heen etcetra.

Lid van een rasvereniging

De meeste fokkers zijn lid van een rasvereniging. Neem bijvoorbeeld het ras van mijn hond: Cavaliër King Charles Spaniël. Fokkers kunnen lid worden van de vereniging van het ras. Zo behartigd de fokker(ster) het ras waar hij/zei mee fokt.

 

Voor een overzicht voor de juiste fokker(sters) op een rijtje kijk eventjes naar het Raad van Beheer via deze link. Daar vindt u ook meer informatie.