Hoe zorg je ervoor dat je Hond beter naar je luistert?

Hi! Lieve hondenvolgers van Lucca de Hond. Vandaag weer een nieuwe blog, ik zal goed luisteren.. want ik kaart vandaag de gehoorzaamheid van je hond aan. Luistert jou hond goed naar jou? Weet hij dat jij de baas bent? Vandaag geef ik je weer een aantal tips om ervoor te zorgen dat je hond beter naar je gaat luisteren. Vergeet niet: het blijven honden ;-)!

Wie is de baas in huis?

Jij of de hond? Zorg ervoor dat een hond een plek heeft om zich terug te trekken, een plek als je hond niet luistert en weet wanneer hij straf krijgt. Laat je hond niet alle regels bepalen, mijn hond Lucca zie ik dan ook als een kind. Een kind mag ook niet alles, en weet ook dat er regels zijn in huis. Maar wees niet té strikt, dat kan ook tegen je gaan werken. Als je hond straf krijgt praat dan met een goede toon tegenover je hond, zo weet hij wat hij goed of fout doet.

Wees niet té streng

Af en toe mogen er wel regels zijn in huis, maar wees niet té streng. Dit kan alleen maar tegen je gaan werken: zorg ervoor dat er strikte regels zijn, en laat het daarbij. Overigens is het beter om je hond op heterdaad te betrappen: achteraf weet je hond zelf niet eens meer waarover je boos bent.

Opvoeding

Wat ik vaak zie bij Puppy’s is dat ze alles mogen, geen regels hebben en juist niet bestraft worden en ge-aait worden wanneer ze iets fout hebben gedaan. Als deze honden eenmaal groter worden zie je al gauw dat het geen engeltjes meer zijn, ze slopen alles en kennen geen commando’s. Tja, boontje komt om zijn loontje lijkt mij.

  • Dus als je al heel vroeg begint met opvoeden zal het later alleen maar makkelijker worden.

 

Geef jij je hond straf als hij/zei iets fout heb gedaan? Ik hoor het graag in de reacties!

 

  • Mellanie 14 maart 2017 op 23:27

    Fijne tips!