Haren, haren, H-A-R-E-N!

Toch wel bijzonder dat de meeste kleine hondjes bij ons in de buurt niet of nauwelijks verharen. Nou, dan moet je een Cavalier hebben. Cavaliertjes verharen het hele jaar door! Een goede verzorging is het halve werk, dus zeer regelmatig borstelen, hierbij af en toe gebruik makend van een furminator-borstel voor de overtollige onderharen.

Dit scheelt echt enorm veel. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de haren niet meer rondvliegen als ze door het huis rennen. Ach echt erg is het natuurlijk niet, het hoort immers bij een Cavalier en we pakken de stofzuiger maar een paar keer extra. Als ik eerlijk ben, vind ik het wel lastig als Dexter bij mij op schoot wil, wat overigens door mijn eigen schuld vaak gebeurt, ik kom dan onder de haren te zitten. Ik kan het niet altijd over mijn hart verkrijgen om hem te verbieden op schoot te komen. Hij kan er immers niets aan doen dat ik nette kleren aan heb. Tja, een stofzuiger helpt hier natuurlijk niet.

Al die rondvliegende haren mogen de pret niet drukken. Wij vinden een Cavalier immers niet alleen geweldig om zijn karakter? Nee,… die prachtige vacht maakt onze Cavaliertjes extra aantrekkelijk.

Hoe ga jij met de hondenharen om?