Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Help?! Mijn hond slaapt de hele dag!

Ik Lucca De Hond, slaap onwijs veel en heel vaak. Ik kan wel 12 tot 14 uur per dag slapen, bovendien snurk ik ook nog eens heel hard als ik slaap. Ik slaap gewoon heel graag! De hoeveelheid slaap ligt aan verschillende dingen: Het ras, De gezondheid van de hond en het spelen met de hond, ook ligt het aan of jij genoeg samen met je hond doet als jij niet vaak met je hond naar buiten gaat kan de hond ook zijn energie niet kwijt. Benieuwd hoevaak jou hond slaapt? Lees dan even verder…

Jongere Honden

Jongere Honden slapen in het begin vaker dan dat ze wat ouder zijn. Zo deed Lucca dat ook, hij kon de hele dag wel slapen. Hij sliep toen de hele tijd bij mij op me borst heerlijk snurken en uitrekken. Het hoort er allemaal bij! Het komt door de ontwikkeling van de hond, je hond moet nog groeien en het is dus heel normaal dat hij heerlijk onderuit gaat liggen. Een pup slaapt dus ongeveer tussen de 14 en 18 uur per dag!

Oudere Honden

Oudere Honden kunnen er ook wel wat van! Ze kunnen zo 12 tot en met 14 uur per dag slapen, nu Lucca ouder wordt slaapt Lucca ook een groot deel van de dag. Ook laten we Lucca 4 keer per dag uit, en lopen wij 2 keer een groot rondje en daarna is Lucca meestal uitgeput. Lucca heeft ook een speciale mand voor zijn knuffels. Ook daarmee speelt hij een paar keer per dag, dus als hij wakker is is hij vooral vaak druk!

Seniore Hond

Naar mate de hond veel ouder wordt slaapt de hond ook steeds meer. Seniore honden slapen zo 13 á 16 uur per dag, en het is ook volkomen logisch, ze hebben gewoon af en toe rust nodig!

Zoals ik al zei het ligt er helemaal aan hoe jij je hond behandeld, ook ligt het aan zijn ras, en zijn gezondheid. Grotere honden slapen namelijk nog vaker per dag!

Slaapt jou hond vaak? Zo ja, hoevaak?
Andere verhalen

2 Reacties

 • 2 jaar geleden

  Ahw, Lucca ziet eruit als een hele leuke en lieve hond! En leuk dat ze helemaal een eigen blog heeft!

  Voor mijn opleiding HBO Communicatie ben ik bezig met een afstudeeronderzoek naar het online- en social media-gebruik van honden- en katteneigenaren. Daar voor heb ik respondenten nodig… Wil je mij misschien meehelpen door de enquête in te vullen en misschien te delen? Onder de respondenten zullen verpakkingen premium honden- of kattenvoer verloot worden.

  http://goo.gl/79GsiH

  Alvast hartelijk bedankt!

  Vriendelijke groet,

  Claudia

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd