Help jij Romy, 18 jaar aan een Hulphond?

Mijn naam is Romy Ramaekers. Ik ben 18 jaar en ik woon in Maastricht. Mijn hobby’s zijn zwemmen, trainen met mijn hond, computeren. Ik geniet van wandelen, op een terrasje zitten en lekker eten. Helaas kan ik veel van mijn hobby’s niet zelfstandig (alleen) uitvoeren. Dat komt omdat ik last heb van heel veel angsten.

Ik heb een angststoornis en de diagnose McDD

Ik gebruik geen medicijnen. Ook heb ik al veel soorten therapie gevolgd, maar het heeft helaas niet geholpen. Ik ben volledig afhankelijk van mijn moeder, want ik durf bijna niks alleen. Ik durf niet alleen thuis te blijven, want ik ben heel bang dat er brand uitbreekt of dat er inbrekers binnenkomen. Ook durf ik niet alleen de straat op, omdat ik heel bang ben dat ik achtervolgd word of dat iemand me wil ontvoeren.

  • Alleen slapen durf ik ook niet, omdat ik ’s nachts bang ben dat er brand uitbreekt.
  • Ik ben dus altijd afhankelijk van andere mensen, vrienden en mijn ouders.
  • Er moet altijd iemand bij me zijn, omdat ik niet alleen durf te blijven.
  • Mijn moeder is de persoon die 24 uur per dag bij mij is. Hierdoor kan ze niet werken.

Ik zou heel graag een normaal zelfstandig leven leiden zoals elke andere 18- jarige. Zodat ik straks ook kan werken en alleen reizen met het openbaar vervoer. Naar vrienden gaan wanneer ik dat wil, zelfstandig, zodat mijn moeder me niet meer hoeft te brengen en halen.

Een assistentiehond kan mij hierbij helpen. Met een assistentiehond aan mijn zijde ben ik niet meer alleen.

Hij geeft mij een veilig gevoel door naast me te slapen. Hierdoor hoef ik niet meer naast mijn moeder te slapen, maar kan ik zelfstandig op mijn eigen kamer slapen. Als ik een nachtmerrie krijg dan kan de hond mij wakker maken, zodat ik op tijd uit mijn nachtmerrie word gehaald. Of als ik wakker schrik door een geluid,dan kan mijn hond me troosten en dan kan ik weer sneller verder gaan slapen.

Een assistentiehond kan andere mensen waarschuwen als ik een paniekaanval krijg, of gaan blaffen als er gevaar is. Een assistentiehond beschermt mij als ik alleen op straat loop of alleen thuis ben. Ook kan een assistentiehond mij waarschuwen als ik een paniekaanval ga krijgen, zodat ik rustig ergens kan gaan zitten.

Met een assistentiehond ben ik niet meer afhankelijk van andere mensen of familie, en kan ik mijn eigen leven gaan opbouwen.

Ik heb een labradorpup, genaamd Buddy, en deze pup ga ik opleiden tot mijn assistentiehond. Door middel van het teamcoachingsprogramma van Bulters Mekke Assistancedogs kan ik mijn pup opleiden tot een officiële gecertficeerde assistentiehond.

Bulters Mekke Assistancedogs is een professionele organisatie. De opzet van het teamcoachingsprogramma is dat ik onder intensieve begeleiding van een professionele instructeur van Bultersmekke Assistancedogs zelf mijn hond op ga leiden tot een erkende assistentiehond. Op deze manier wordt er de hulp gecreëerd die ik nodig heb voor meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

 

 

BultersMekke Assistancedogs

Is opgericht in 2008 door de trainers Erika Bulters en Joop Mekke. BultersMekke Assistancedogs heeft trainers door het hele land en samen hebben zij al 160 teams (cursist en hond) succesvol opgeleid, die nog steeds actief zijn. Stichting BultersMekke Assistancedogs is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
De assistentiehonden die met BultersMekke opgeleid worden, zijn gecertificeerd en hebben toegang tot alle openbare gelegenheden en het openbaar vervoer.

Als team moeten we twee maal een examen met goed gevolg afleggen, ongeveer na een jaar en aan het eind van de opleiding. Als we de opleiding goed hebben afgerond, zullen er jaarlijks vaste contactmomenten plaatsvinden, waarbij er door Bultersmekke Assistancedogs gekeken wordt of wij als team nog voldoende en naar tevredenheid functioneren. Daarnaast kan ik voor het aanleren van nieuwe handelingen en andere vragen altijd een beroep blijven doen op de instructeurs van Bultersmekke Assistancedogs.

De totale opleiding kost €21.000. Dit is excl. de aankoop kosten van de hond zelf. De aankoop van de hond en de andere onderhoudskosten betaal ik zelf (voer, dierenarts, spulletjes zoals een riem, mand, etc.) Het geld voor de assistentiehond opleiding (€21.000) kunnen we helaas niet betalen, want het is een heel groot bedrag.

Helaas vallen alleen blindengeleidehonden en ADL-hulphonden sinds 1 januari 2006 onder de zorgverzekeringswet en worden dus vergoed door de zorgverzekeraar. Andere assistentiehonden vallen niet onder deze regeling. Mijn hond gaat mij ondersteunen bij mijn angsten en zelfstandigheid. De zorgverzekeraar vergoedt dit dus niet, daarom is uw steun zo hard nodig.

Alle kleine beetjes helpen, een paar euro maakt al een groot verschil!

Ook maak ik zelf verschillende artikelen voor honden en paarden, zoals halstertouwen voor paarden, riemen voor honden, snuffelmatten en natuurlijke tekenbandjes voor honden.
Deze artikelen verkoop ik en de opbrengst gaat 100% naar de opleiding van mijn autisme assistentiehond.

De artikelen kunt U bestellen op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/romyssnuffelmatten/
Ook zijn er zelfgemaakte artikelen van mij te koop op www.dierapotheker.nl/steun_romy

Ik spaar ook ijzeren kroondopjes. Deze worden ingeleverd bij de ijzerhandel en de volledige opbrengst gaat naar mijn autisme assistentiehond.
Voor meer informatie: neem een kijkje op mijn facebookpagina van de kroondoppenactie: https://www.facebook.com/doppenactiemaastricht

Met uw steun kan ik straks een zelfstandig leven gaan leiden, net zoals elke andere 18-jarige.
Wilt u mij helpen om zelfstandig te worden?

 

Voor meer informatie kunt U een kijkje nemen op mijn facebookpagina’s:

https://www.facebook.com/hondinopleiding/ (Pagina van mijn hond).
https://www.facebook.com/romyssnuffelmatten (Pagina van mijn zelfgemaakte artikelen voor dieren).
https://www.facebook.com/doppenactiemaastricht/ (Pagina van mijn ijzeren kroondoppenactie).

Giften zijn van harte welkom op rekeningnummer NL23 INGB 0661 9198 46 o.v.v gift opleiding Buddy

 

Hartelijk bedankt,

Groetjes Romy & een poot van Buddy.