bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
Help: mijn hond wil de trap niet op!

Toen Lucca klein was wilde hij heel vaak de trap niet op. Hij vond het eng, moet je dan een hond dwingen om een trap op te gaan? ja of nee? Vandaag vertel ik mijn tips met wat ik persoonlijk heb gedaan. Ik hoor ook graag hoe jullie dingen doen, ik geef altijd mijn eigen mening. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan vooral even verder!

Dwingen

Ik vind persoonlijk dat je een hond niet mag dwingen, zelfs als hij een treetje op is geweest. Toen Lucca een puppy was hebben wij hem nooit gedwongen, ik moest alles uit zijn eigen doen en als hij het deed. Waren wij blij voor hem en gaven hem een snoepje. Al was hij een trapje op geweest, waren wij al heel erg blij voor hem.

Gelukkig hadden wij al een trap in huis, dus als hij ons naar boven zag gaan wilde hij het al heel snel ook al doen. Kijk wel uit want als puppy zijn ze ook vaak nog te klein. En is de kans ook groot dat ze van de trap afvallen, probeer dan ook liever achter ze te lopen en op te letten.

Waarom niet dwingen

Nou: als je een hond dingen gaat opleggen is de kans, dat dat tegen je gaat werken. Je hond gaat dan juist het tegenovergestelde doen. Probeer het rustig aan te pakken. Toen jij klein was ging je waarschijnlijk ook al niet direct de trap op, ik zie mijn hondje dan ook echt als mijn kindje. Ik probeer mijn ogen goed op hem te houden, vooral toen het een puppy was.

Wat je wél kunt doen

Als je hond geen trappen nog kan lopen, of het heeft een operatie gehad waardoor hij niet mag traplopen. Probeer dan je hond voorlopig op te tillen, maar probeer dat ook niet té vaak te doen. Anders leert je hond natuurlijk niet veel en denkt dat het normaal is als je hem altijd optilt. Net zoals jij als een klein kind, moet je dingen leren.

Wanneer liep jou hond al trappen?
Bekijk ook

1 Reactie

Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd