Hoe herken je een goede honden Pension?

Er zijn veel pensions die aan een aantal eisen voldoen ze allemaal. Maar of ze voldoen aan uw specifieke eisen is de vraag… Daarom hebben alle Dibevo-dierenpensionhouders de handen ineen geslagen en pensions verplicht aan een aantal regels te voldoen. Zo onstonden in 1986 “algemene voorwaarden voor verblijf buiten voor honden Dibevo dierenpensions”.

Officieel gedeponeerd. Aan deze eisen kunnen lang niet alle pensions voldoen. Deze strenge regels waarborgen een verantwoord verblijf in ons Dibevo-dierenpension of die van onze collega’s.

In de eerste plaats kan je een Dibevo-dierenpension eerder zien als hotel dan als dierenopvang. Het personeel dient als vakmensen over een pittige dosis vakkenis en ervaring te beschikken. Deze vakkundigheid betekent voor u de extra zekerheid deze mensen zijn immers specialisten in huisdierverzorging. Logisch dus, dat hun uw hond of kat met liefdevolle, vakkundige verzorging omgeven, uw huisdier scherp in de gaten houden. Hierbij werken zij nauw samen een dierenarts. Het ligt dus voor de hand dat de hygiëne tot in de puntjes verzorgd is. En dat bijvoorbeeld een borstelbeurt tot de dagelijkse verzorging behoort, is eigenlijk overbodig te zeggen. Net zoals natuurlijk een goed verwarmd hok in de koude dagen van het jaar.

Als Dibevo-dierenpension is het heel veel aan gelegen uw huisdier op en top gezond af te leveren. Daarom vragen zij naar de inentingsbewijzen en tatoeage/chip gegevens. Voor honden zijn dit bijvoorbeeld enting tegen hondeziekte (max. 3 jaar geldig) en parvo (max. 1 jaar geldig). Het afgeven van vaccinatiebewijs is meestal noodzakelijk. Soms vragen wij pensions extra prikjes, even tevoren hiernaar informeren is aan te raden.

Ook zijn er enkele opleidingen die gevolgd kunnen worden op het gebied van pension houden, hier naar kunt u altijd informeren.

 

Natuurlijk kan u zelf informatie opdoen om een zeker beeld te krijgen van een pension, denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, foto’s en social media. Daarnaast is ook een kennismaking gesprek voor vele hondeneigenaren erg belangrijk. Wees hierbij niet bang om vragen te stellen, denk bijvoorbeeld aan;

  • Worden er vragen gesteld over het karakter, de geschiedenis, voeding, medische achtergrond;
  • Is er interesse in je als persoon, waar je vandaan komt, je dagelijkse bezigheden en waarom je voor een hond hebt gekozen;
  • Hoe ziet de omgeving eruit, is het schoon en opgeruimd, is er een verklaring voor wat je ziet;
  • Komt de pensioneigenaar enthousiast en geïnteresseerd over;

 

Kort samengevat, een goed hondenpension is:

 

  • Transparant in alles wat hij doet;
  • Maakt bewuste keuzes en kan deze onderbouwen;
  • Heeft de juiste kennis en ervaring;
  • Is begaan met hond en eigenaar;
  • Zal er alles aan doen om de hond en eigenaar een topvakantie te kunnen bieden!