Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Hoe leer je je hond te gaan zitten? Tips & Tricks!

Als je een tegendraadse hond heb is het moeilijk om commando’s aan te leren zoals; zit, lig, poot, etc. Vandaag neem ik de commando ‘zit’ met jullie door, ik deel jullie mijn tips hoe ik het Lucca de Hond heb aangeleerd. Lees dus snel verder..

Hoe heeft Lucca dat geleerd?

Hoe leer je nou eigenlijk je pup/hond te gaan zitten? Het is eigenlijk best makkelijk, met heel veel geduld en snoepjes en je stembanden moet het lukken. Lucca heeft het eigenlijk al vrij snel geleerd, eigenlijk is het best simpel: je houdt de snoepjes bij de hand, en je laat je hond zitten.

Hoe leer je commando’s?

Ook kun je je het je hond leren door ”zit” te roepen, en zijn kont omlaag te drukken. Zo help je hem een handje, en gaat hij het vanzelf weer doen. Je hoeft hem natuurlijk geen snoep te geven, maar je kunt het ook bijvoorbeeld met een brokje doen. Heel logisch eigenlijk, houd de brokje bij zijn neus (net zoals de commando, poot te leren) en laat hem concentreren op het brokje. Probeer dan weer ‘zit’ te zeggen.

Als het het heeft gedaan beloon hem dan, je hoeft hem niet te belonen met een snoepje als jij blij doet is je hond ook blij.

 
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd