Hoe leer je je pup te gaan zitten?

Lucca was ooit in een ver verleden een pup, jou hond natuurlijk ook. Maar hoe leer je je hond nou te gaan zitten? En hoe pak je dat aan? Er zijn heel veel tips op het web te vinden, maar.. omdat Lucca al wat ouder is had ik hem natuurlijk vroeger ook ooit moeten leren hoe hij moest gaan ‘zitten’. En daarom deel ik vandaag mijn tips, vanuit mijn ervaring.

Werkt het wel? of niet..

Overal wordt er natuurlijk van alles geroepen: je moet dit, probeer dat eens.. Je moet vooral doen wat het beste werkt. Laat je niet verleiden door anderen die het ‘ o, zo perfect hebben gedaan ‘. Geloof me: Honden zijn net kinderen, het gaat nou eenmaal niet perfect. Het gaat vooral in stappen, en stapje voor stapje kom je erachter wat voor jou werkt.

Commando’s

Als je hond nog een pup is, en je wilt hem iets leren: doe het dan vooral nu! Als hij eenmaal groter is zal het leren moeilijker, en stugger gaan.

Welke commando’s wil je gebruiken om je hond te laten zitten? ‘Zit’ of ‘Ga zitten’ etc. etc.

Denk hier goed over na, want.. je moet het altijd blijven herhalen. En vooral hem ineens ‘iets’ anders aanleren, dit werkt niet. Zelf heb ik gewoon heel simpel voor het woordje zit gekozen.

 

Hoe pak je dit nou aan?

Om je hond iets aan wilt leren (niet alleen zitten) probeer dan je vinger voor de neus van je hond te houden. Zo kun je je hond leren te gaan zitten.

In het begin kun je je hond nog eventjes helpen, hou dus je vinger voor zijn neus en spreek je commando uit ‘zit’ bijvoorbeeld. Als hij het nog niet snapt, probeer dan voorzichtig zijn kont naar beneden te drukken. Niet te hard natuurlijk! Lijkt me logisch.

Als je dit herhaalt, dan komt er een moment dat hij dit uit zijn eigen gaat doen. Geduld is dus een schone zaak!

 

Hoe heb jij het aangepakt om je hond te laten zitten? Laat het mij weten in de reacties!

  • Mellanie 19 maart 2017 op 23:19

    Geweldige info!