Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Hoe het nu met Lucca’s ogen gaat

Laatst vertelde ik dat ik met Lucca naar de dierenarts moest. Hectisch was het.. nu is het een maand verder, en vandaag vertel ik hoe het nu gaat. En over de ogen van een Cavalier en ook wel misschien van andere honden. Lucca heeft namelijk een probleempje bij zijn ogen: ze tranen teveel. Heel veel honden hebben hier last van, alleen bij Lucca is het nog meer. Zo erg dat er schilfertjes rond zijn oog komen als je het een dag niet verzorgt. Mijn baasje zorgt natuurlijk heel goed voor me.. Maar bij de ene hond is het wat erger dan bij de ander.

Wat wij hebben gedaan

Bij de dierenarts kreeg Lucca een speciaal middeltje tegen het tranen, heel leuk. Lucca vond het middel wat minder, na een maand is het gewoon weer terug gekomen. Enigste wat je kunt doen ik bijhouden, bijhouden… Ook las ik op het internet dat meerdere Cavaliers hier last van hebben. Lucca is dus niet de enigste die het heeft, zelfs heel veel honden. De dierenarts vertelde ook dat het het ras was en dat er eigenlijk al niet veel aan te doen was.

Wat je kunt doen

De ogen goed schoonhouden met gekookt water en een klein beetje zout wil weleens helpen, alleen moet je dit echt volhouden.  Je kunt dus water koken, naar de dierenarts gaan. Maar JIJ weet wat het beste is voor je hond, en niemand anders. Probeer dus zelf ook dingen uit, natuurlijk niet met allemaal rare middeltjes maar je kunt op het internet ook veel dingen te weten krijgen voor wat je e.v.t. kan doen. Ga zelf niet op onderzoek uit, kijk wel wat mensen aanbevelen.

Ga naar een Dierenarts

Wat ik ten eerste wel aanraad is om naar de Dierenarts te gaan. Die kan jou het beste adviseren wat het beste is voor jou hond. Niet elke dierenarts is goed, bekijk ook even op internet wat andere mensen vertellen. Ook kun je naar Dokter Woof. dit is een dierenarts die overal in Nederland langskomt voor een bepaald bedrag 25 euro is de standaard bedrag, kijk hier ook even op zijn website want je kunt niet voor alles bij hem terecht.

Heeft jou hond er ook last van?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd