Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Hoe verzorg je een King Charles Cavalier het beste?

Iedere hond is anders daarom daarom moet je iedere hond anders behandelen. Zo verzorgen ik hem eens in de week door hem te kammen af en toe te wassen, en goed opletten dat ze ogen niet tranen en zijn oren niet vies zijn. Het zijn echte familie honden ik graag bij willen zijn dat vraagt ook heel veel aandacht, maar hoe verzorgen nou een Cavalier het beste? Ik zocht het uit en heb ik mijn tips op een rijtje voor jullie gezet. Benieuwd? lees dan eventjes verder..

Karakter van een Cavalier

Lucca komt heel zelfverzekerd over maar is het af en toe totaal niet, ze laten graag weten dat ze zijn. Lucca is de familie hond Heel erg lief waar vraagt ook heel veel aandacht. Af en toe doet ie alsof die dom is maar dat is die totaal niet weet heel goed waar jij het over hebt. Althans dat vind ikzelf.

Hoe verzorg ik mijn Hond?

Lucca verzorg ik een keer per week door hem te kammen/Borstelen zodat ze verwacht zacht aan voelt. Lucca heeft last van traanogen dus die moet ik ook een paar keer per week verzorgen. Eigenlijk blijf ik altijd met lucca bezig. Zo heeft hij ook vaak klitten in zijn oren en die moeten gekamd worden soms wordt ze zelfs uitgeknipt worden als je niks meer aan te doen is.

Hoe vaak verzorg jij je mond? Ik hoor het graag in de reacties!
Andere verhalen

2 Reacties

  • Gretha Hofstede
    1 jaar geleden

    Een hond(je) moet je goed verzorgen. De juiste voeding, voldoende beweging en aandacht en ook al is je hond gezond, laat hem eenmaal per jaar even nakijken bij de dierenarts. Een Cavalier King Charles moet echt vaker dan eenmaal per week worden geborsteld. Om de dag is veel raadzamer, want door het lange haar op lijf en oren, is een Cavalier erg gevoelig voor klitten. Als deze er niet met regelmaat worden uitgeborsteld of gekamd, dan kom mer niet meer doorheen en is een schaar de enige oplossing. Door hem vaker te borstelen, blijft zijn vacht ook glimmen, mits hij gezond is natuurlijk. Bovendien borstel je alle losse haren op, dat scheelt weer wat rondvliegende haren in huis.

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd