Hoe zorg je voor een goede mondverzorging bij je Hond?

Als je hond last heeft van een slechte adem kan het zijn dat je hond een ontstoken tandvlees bij zijn keelholtes heeft. Je kunt natuurlijk zelf ook een aantal dingen doen om je hond zijn ‘’geur’’ uit zijn mond te verminderen, zo zijn er een aantal producten op de markt die er goed tegen werken. En vandaag behandel ik zo een aantal producten die Lucca mocht testen.

Net zoals jijzelf goed voor je eigen mond zorgt, moet een hond ook voor zijn eigen mond zorgen. Helaas kan hijzelf dit niet, hiermee kun jij als baasje hem goed op weg helpen. Zo zijn er veel dingen op de markt die ‘schijnen’ te werken tegen een slechte adem bij je hond. Maar Lucca kreeg laatst echt professionele producten opgestuurd die zelfs beter dan die producten werken.

Er zijn natuurlijk verschillende speeltjes, snoepjes en voedingen op de markt die goed voor de mondlucht (want zo noem ik dat) werken. Maar zo zijn er ook verschillende mondwaters en tandpasta’s die wel goed werken tegen die luchtjes.

Wat is Oxyfresh Pets?

Oxyfresh Pets werkt door de zink en oxygene die in de producten zit verwerkt. Zo zijn er natuurlijk fabrikanten die claimen dat ze producten verkopen die 100 procent veilig werken, dit is helaas tot op de dag van vandaag nog steeds niet zo. OxyFresh Pets is daarintegen veilig, niet-giftig en geeft géén bijwerkingen wat ik alleen maar aanprijs.

 

img_5901 img_5903

 

Zo heb ik zelf deze producten gebruikt bij Lucca, en het werkt echt heel erg goed. Wat ik alleen zelf nooit zal doen is deze producten heel vaak te gebruiken, ook al zijn de producten veilig. Je hond heeft namelijk gewoon zijn eigen ‘lucht’. Maar voor honden die hier heel erg last van hebben, prijs ik het alleen maar aan.

Wat zegt Oxyfresh over zichzelf

Anäerobe bacteriën (de veroorzakers van slechte adem) kunnen niet goed tegen een zuurstofrijke en hydraterende omgeving. Door de bek van uw huisdier te voorzien van een flinke hoeveelheid Oxygene (zuurstof), kunnen bacteriën niet overleven en géén stinkende zwavelgassen meer produceren.

Hoe gebruik je dit product?

Voeg 1 theelepel (5ml) OxyPet mondwater toe aan 250 ml drinkwater voor het beste resultaat. Het mondwater is smaak- en geurloos waardoor zelfs de meeste kritische huisdieren niet zullen opmerken dat het is vermengd met drinkwater.

Waarom is gebitsverzorging belangrijk?

Honden en katten lopen veel sneller kans op ontstoken tandvlees dan mensen, simpelweg omdat ze niet in staat zijn alle plekjes van het gebit goed te reinigen. Een ontsteking zorgt ervoor dat bacteriën gemakkelijker via de bloedbaan het lichaam binnendringen en schade toebrengen aan hart, lever, nieren en longen. Een onbehandelde gebitsontsteking is naast ouderdom één van de meest voorkomende doodsoorzaken bij huisdieren. Zorg daarom wekelijks voor een grondige verzorging van het gebit.

Heeft jou hond een slechte adem? Kijk dan even naar deze producten: Oxyfresh Pets

  • Nienke 26 november 2016 op 13:19

    Klinkt goed zeg! Mijn hondje stinkt nog wel eens naar vlees haha.