Hoesten bij honden! Wat te doen?

Net zoals bij mensen, kunnen honden zo hun ziektes krijgen zo ook hoesten. Wist je dat een hond ook gewoon een koudje kan vatten? Dan wist je dat nu wel, want het is erg belangrijk dat je je hond dan in de gaten houdt, het kan zelfs besmettelijk zijn..

Ik hoor wel vaker dat mensen niet verwachten dat een hond precies dezelfde dingen kan krijgen als ons, eigenlijk is het vrij logisch. Maar wat doe je dan anders bij een hond dan dat je bij een mens doet? Ik schreef een aantal tips op, en wat je het beste kunt ondernemen zodra je hond last van een hoest krijgt. Overigens klinkt de hondenhoest alsof er iets dwars ligt, maar dit verschilt ook per hond.

Andere honden

Het verschil met een hondenhoest en mensenhoest, is dat een hondenhoest nog besmettelijker is omdat ze ook in aanraking komen met andere honden. Kijk hiermee uit, hou je hond liever 1 week op afstand van een andere hond in zijn/haar omgeving.

Wat geef je?

Wij mensen drinken altijd wat of nemen een keelsnoepje en het voelt al wat beter. Bij honden kun je het beste hun bak met water vullen, en evt een verlichtende keelspray bij de dierenarts verkrijgen.

Maak je huis schoon

Het beste is om je huis stofvrij te maken, even lekker stofzuigen met een goede hondenstofzuiger en zorg ervoor dat alle hoeken meegepakt worden (daar bevindt zich het meeste stof!).

Geef hem z’n rust

Als je hond zin hebt om te slapen is dat goed, een verkoudheidje is gewoon niet fijn ook niet voor de hond. Als hij naar een aantal dagen niet opknapt, of je vermoed iets anders neem in dat geval contact op met de dichtbijzijnde dierenarts.

Koude plekken

Zorg ervoor dat je minder lang naar buiten gaat, zo voorkom je dat je hond nog zieker wordt.

Heeft jou hond ooit een verkoudheid gehad? Wij horen het graag!