Zo leer jij je hond niet meer te gaan graven! Tips & Tricks

Je hond graaft nou eenmaal, het zit in hun systeem. Maar is er ook wat aan te doen als je echt niet van ophouden weet, dat is nogal moeilijk denk je toch heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jou en je hond wat meer rust te gunnen. Want wie wilt er nou niet een hond die luistert en doet wat hem/zei gevraagd wordt?

Hieronder heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Hoe krijg je je tegendraadse hond weer normaal? Kun je je oudere hond nog wel wat leren, de antwoord is ja. Alleen kun je niet weer terug naar de basis. Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Kun je je hond wel nog wat leren?

Als je hond iets in zijn/haar systeem heeft is het moeilijk om hem nog wat aan te leren. Alsnog wil je je hond nog wat bijleren, dat kan geen kwaad toch?

 

bonjour-xiufeng-downtown-1451413_1920

 

Je hond graaft in de tuin, ligt dat dan aan het baasje?

Kijk ook eerst naar jezelf voordat je wat aan je hond wilt gaan doen. Hoe heb je je hond opgevoed? Krijgt je hond genoeg beweging, en ga je voldoende met je hond naar buiten? De meeste mensen nemen namelijk een hond, en gaan overdag werken en komen s’avonds thuis en de hond krijgt dan geen aandacht. Het is niet egoïstisch, dat is nou eenmaal hoe het leven gaat. Helaas!

Probeer dus je hond wat meer beweging te geven, doe een spelletje of ga een keertje in het weekend naar het bos. Je hond krijgt dan voldoende activiteit en zal daarna flink rustiger zijn.

Je hond is net een kind; spelen vindt een hond net zo leuk. Gooi dus nooit speeltjes weg, zet bijvoorbeeld een mandje neer in de woonkamer je hond kunt dan spelen wanneer hij/zei wilt. Als je dit niet wilt doen, kun je je afvragen of je wel een hond had moeten nemen. Want zeg nou zelf: een hond moet voldoende rust ( in zijn mand ), en ook zijn energie kwijt moeten. Probeer dit dan ook te doen, en dan komt het uiteraard goed!

Ga jij vaak genoeg met je hond naar buiten? Zo ja, wat voor activiteiten doe jij samen met je hond? Laat het me weten in de reactie’s!