Ik hou van mijn honden vriendjes, jou hond ook?

Cavalier King Charles Spaniel is een ras die erg sociaal zijn. Ik (Lucca) ben zelf ook altijd heel social, alleen heb ik moeite met grotere honden dan ga ik altijd op de grond liggen, waarom? Omdat ik zelf erg onderdanig ben! Ik hou alleen van mijn eigen soort, even groot. En het is eigenlijk leuker als de hond nog kleiner is, dan ga ik er achter aan! Leuk!

Alle honden zijn anders, sommige honden zijn socialer dan de ander. Dat is nou eenmaal zo. Honden zet je in bepaalde rasgroepen, de ene is socialer dan de ander. Vroeger werden honden gebruikt om net zoals wolven te jagen. En sommige honden zijn daar nou eenmaal beter in als de ander. Ook speelt daarin hoe je de hond opvoed, Lucca liet ik altijd vrij, ook met kleinere kinderen. Lucca is namelijk totaal niet agressief.

Puppycursus

Sommige honden die agressief zijn kun je op een puppycursus sturen. Zelf heb ik Lucca nooit op een puppycursus gestuurd, het is ieders keus. Want heel veel mensen vinden dit ook geldklopperij. Maar ik denk wel dat het voor agressieve honden goed is, want je kunt daar alles leren. Je begint daar allereerst met de basiskennis, en hoe langer je met je hondje bezig bent leert je hondje ook heel veel.

De Perfecte Hond

Een perfecte hond bestaat gewoon niet. Met honden moet je vooral veel geduld hebben als je je hondje iets wilt leren. Lucca is ook niet perfect hij plast af en toe ook binnen, hij valt ook weleens zomaar van een bankstel af. Een hond gaat echt niet speciaal voor jou je aanpassen, sommige honden doen dit wel. Maar het zijn dieren, en ze laten jou in je waarde doe dat ook dan bij hun!

Dit zijn mijn liefste hondenvriendjes:

 

Zijn jullie ooit naar een Puppycursus geweest met jullie hond? En hoe beviel dat?