Je hond en zijn Ligplaats

Lucca en over het algemeen alle honden, hebben een veilige ligplek nodig. Ik zie heel vaak bij mensen thuis dat ze geen hondenmand of iets in huis hebben. Stom, vindt ik zelf. Waarom? Omdat een hond een ligplaats nodig heeft, als hij bang is moet hij zich terug kunnen trekken. Sommige mensen kiezen er ook voor om een Bench aan te schraffen, dit heb ik bij Lucca niet gedaan.

Bench
Ik heb express geen hondenbench aangeschraft, waarom? Ik vindt dat simpelweg best zielig. Sommige mensen niet, en dat vindt ik niet erg. Een bench is een soort ‘kooi’ van metaal of van kunststof. Eigenlijk een afgeschermde kamer, ik bedoel ik dump een mens toch ook niet in een Bench? Ik kan best begrijpen dat mensen het een betere oplossing vinden, maar als je hond echt gaat huilen etc. Vindt ik toch echt dat je hem niet meer in de Bench moet stoppen.

Mand
Ik vindt het fijner als Lucca zijn eigen mand heeft. Lucca weet heel goed als hij bijvoorbeeld stout is geweest, en in zijn mand moet gaan liggen. Je hebt verschillende soorten manden Plastic, riet of van stof met een polyether matraskern. De mand hoef ik zelf niet te verschonen die van ons komt van de Action een rieten mand met een warme deken erin die we vaak wassen.

Op Commando
Als pup kun je je hond leren om in zijn mand te liggen. Let op! Zorg er dan niet voor dat de hond zijn rustplaats echt ziet om te rusten niet als een strafhoek. Wat ik met Lucca altijd deed is hem lokken met snoepjes naar zijn mand, ga maar lekker liggen etc. Uiteindelijk gaat je hond ook liggen in zijn mand als hij straf krijgt.

Rust
De ligplek is echt alleen van de Hond. Dus geef hem dan ook rust, als hij daar in zijn mand ligt. Laat een kind nooit zelf in de Hondenmand zitten, zo ziet de hond hem dan ook niet als rustplaats. Geef hem dan ook echt rust, laat hem dan ook niet schrikken in zijn mand. Dit gaat tegen je werken! Ook als je hond slaapt, ga hem dan niet plotseling aaien of iets. Dan schrikt je hond ook, en dat wil je niet.

Welke ligplaats gebruiken jullie voor jullie hond? Een bench of een mand of iets anders?