Wat houdt klikkertraining in?

Als je een puppy hebt, ga je waarschijnlijk naar puppycursus om je hond de fijne kneepjes te geven. Wist je dat je zelf ook je hond kunt trainen? Met een simpele klikker lijkt het allemaal te kunnen lukken, is het wat voor jou? Kijk dan vooral eventjes verder.

Lucca heeft nooit Puppytraining gehad. Gewoon omdat. Mijn tante ging wel naar puppycursus ook met een Cavalier ze is een aantal keren geweest ze bekende mij eerlijk dat het niet zo werkt, en je beter zelf iets kunt leren aan je hond.

Daarom is klikkertraining misschien een goede alternatief voor degene die hun hond of puppy willen trainen.

Klikken houdt eigen in dat je je hond traint met ongewenst gedrag. En wie wilt dit nou niet? Waarschijnlijk heb je hier ooit wel van gehoord.

Klikkertraining is heel logisch met een klikker, die een geluid maakt waardoor honden denken: Ah, ik doe iets goeds en nu krijg ik iets lekkers. De klikker maakt een apart geluidje waar andere geluiden zich van onderscheiden.

Zo gaat het té werk:

Stap 1: Hou de snoepjes bij de hand.

Stap 2: Maak met de ‘klikker’ een klik geluidje voor een beloning voor de hond.

Stap 3: Oefening baart kunst. Wil je hond niet luisteren? Is een speeltje zoals een Bal de oplossing.

Klikkertraining kan er dus voor zorgen dat je hond beter gaat luisteren. Een klikker kun je online o.a. bij Bol.com verkrijgen, zie onderstaand:

 


 

 

Ga jij voor klikkertraining? Of heb je het ooit gedaan? Laat het me weten in de reacties.