Laat een hond hond zijn.

Het wordt weer wat frisser buiten. Ook is de tijd van verkleden aangebroken, denk aan Halloween en Kerst kaarten. Het zijn echte mensen feesten, maar wij mensen vinden dat onze honden ook mee moeten doen.

Leuk voor de foto of kerstkaarten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het er soms best grappig uitziet, maar hé, het zijn dieren!! Onze huisdieren voelen zich doodongelukkig met die gekke dingen op hun lijf, kop of pootjes. Wat doen wij ze aan! Dit gaat tegen hun natuur in! Wij proberen ze te vermenselijken.

Waoef, Voor Gretha en Sjaak ben ik een leuk vriendje waar ze goed voor willen zorgen. En dat vind ik fijn!
Waf, lach, waf, Gretha doet nu net alsof ik kan schrijven en praten. Zij schrijft wat zij denkt dat ik denk. Snap je het nog? Hoezo niet vermenselijken?

Ik geef toe, ik doe er ook een beetje aan mee. Ik praat soms tegen Dexter, alsof hij mij verstaat en doe alsof ik zijn blikken ‘woordelijk’ begrijp. . Dus ik doe ook een beetje mee aan vermenselijking van Dexter. Toch blijf ik in de praktijk altijd met en om hem te denken als hond. Ik zal hem dan ook nooit als ons kind zien, die wij zelf nooit hebben gekregen.
Persoonlijk kan mij ook ergeren aan mensen die de hond jasjes, broek en/of jurkjes aan trekken.
Natuurlijk moet iedereen doen wat hij of zij zelf leuk vind, daar moet een ieder vrij in zijn, maar denk alsjeblieft wel even aan hoe je hondje zich zal voelen.