Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Waarom Labradoodles de leukste honden zijn!

Labradoodles, superlieve honden waarvan je de naam waarschijnlijk wel eerder hebt gehoord. Als je een goede hondenvriend zoekt, kun je het beste een Labradoodle kopen. Als je een hond koopt moet je er goed over nadenken, zo heb ik een Cavaliër king charles spaniël ook vanwege zijn eigenschappen lief, en een familiehond. Labradoodles hebben ongeveer dezelfde eigenschappen, maar zijn vooral heel erg lief. En vandaag schrijf ik over de Labradoodle en waarom ze nou zo leuk zijn.

Het ras ‘Labradoodle’

De Labradoodle is eigenlijk een soort kruising van de Labrador (Super lieve honden, overigens!) en de Poedel. Nou zijn deze twee honden al heel erg lief kwa karakter, nou ben ik normaal nooit van de kruisings- maar toch is de ‘Labradoodle‘ een apart verhaal. Natuurlijk is het gek gecombineerd, maar eigenlijk is het toch geniaal: twee lieve honden gecombineerd, en nog een goed uiterlijk. Perfect toch? Overigens vindt ik de Australian Labardoodle helemaal geweldig, daarom inspireer ik het ook graag met jullie. En dat kun je waarschijnlijk wel merken dat ik ze té leuk vindt!

Ga eerst op onderzoek uit!

De meeste mensen nemen eerst de tijd, en kijken eerst heel goed voordat ze een hond nemen. Voor de mensen die ‘zomaar’ een hond nemen, omdat ze het leuk vinden. Voor hun wil ik ze graag ze op behoeden, dat een hond nemen heel veel tijd kost. Eigenlijk ben je de eerste jaren wel dag in en dag uit ermee bezig. Toen ik een hond wilde, had ik PTSS ik moest naar buiten ik zat eigenlijk alleen maar binnen. Ik had gelukkig de tijd ervoor.

Toen ik op onderzoek uitging, opzoek naar de perfecte hond wist ik vrijwel direct welk ras ik ging kiezen. Mijn tante had zelf ook daarvoor een Cavaliër king charles spaniël genomen, en ik wist dat het de perfecte honden waren. Daarnaast had ik wel een paar andere rassen die ik nog wilde overwegen: Mopshonden, of Labradoodles. En het laatste raakte ik voor dit artikel geïnspireerd.

 

dog-696840_1920

 

Waarom Labradoodles?

Kijk even naar deze foto hierboven: lief, en vooral aanhankelijk en ook wel een familiehond. Ze zijn altijd vrolijk en speels maar zijn ook allemansvriend. Deze honden hebben geen rui-aanvallen, waardoor ze ook perfect zijn voor mensen met een allergie. Je krijgt er daarom ook geen last van de haren van deze hond. Eigenlijk is deze hond perfect als je een lieve hond zoekt, en geen agressieve ras.

Meer informatie over de Labradoodle zie deze website: http://www.labradoodleinfo.nl/

Overweeg jij om een hond te nemen, zo ja: heb je al een ras in gedachten? Ik hoor het graag in de reactie’s!
Andere verhalen

3 Reacties

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd