Laeticia en haar Hulphond Zina!

Hallo iedereen, Wat zijn we blij dat we hier als gastblogger mogen schrijven. Eerst en vooral zullen we ons even kort voorstellen. Ik ben Laeticia 25 jaar wonend in het west Vlaamse stadje Menen in België samen met mijn man.

Ik rol door het leven in mijn Elektronische rolwagen. Heb een lichamelijke beperking Artrogrypose in de volksmond is het een beenderen en spieraandoening. Deze ziekte is eg al van mijn geboorte maar was nooit zo erg. Toen ik klein was heb ik nog kunnen stappen, maar met het ouder worden lukte dit niet meer.

Ik zou mezelf omschrijven, als een levendige vrouw met een sterk karakter die weet wat ze wil. Streeft haar doelen na en blijft niet bij de pakken zitten ondanks de handicap. Maar nu genoeg over mij. De reden dat k hier zal schrijven is omdat er een lieve viervoeter In mijn leven is.

Zina is een Duitse herdershond geboren op 25 mei 2015, met een zeer speciaal doel in haar leven. Zei is mijn maatje en hulphond. Momenteel zijn we nog in training en aan het wachten op goedkeuring van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en het start schot om in een officiële school te kunnen beginnen.

Momenteel leer ik haar alles zelf aan, maar is niet altijd evident. Samen komen wij heel wat obstakels tegen in ons leven, wat zeer frustrerend kan zijn. Niet iedereen begrijpt de taak van een hulphond wat hij doet of waarom er niet lag geaaid worden. Mensen halen haar van mijn rolstoel, of zeggen is wel handig he zo een hond die alles voor je doet, mag in haar eens lenen… En zo kan ik blijven doorgaan.

Daarom ben ik me ook een website (www.zinahelpingdog.be) en een Facebook pagina (https://www.facebook.com/zinahelpingdog/) begonnen. We hopen om zo de mensen een kijk te kunnen geven in ons leven.

Hier op deze blog zullen we maandelijks een mooi of minder mooi verhaal met jullie delen. Mochten jullie vragen hebben kunnen jullie ons steeds contacteren op zinahelpingdog@icloud.com

Tot gauw!
Zina helping dog

  • Lucca De Hond 4 april 2016 op 17:27

    Respect!