Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Mijn hond is bang voor alles!

Ik ben bang, bang voor grotere honden die tegenover mij staan. Ik ben als kleine pup aangevallen door een grotere hond sinds toen ben ik bang dat ze me gaan aanvallen. Heel logisch toch? Iets wat je niet kent dat je daar bang voor bent. Ik kan tegenover mijn eigen soort en hoogte wel tegenop, sterker nog! Ik ben echt stoer dan, ik kan dan zelfs blaffen als het echt moet! Grrr, aan mij kom je niet!

Vandaag heeft mijn baasje nog een paar dingen op een rijtje gezet, waarom honden bang kunnen zijn voor het onbekende.

Genetisch
Als jonge pups kunnen honden aanleren van hun moederhond, om bang te zijn voor kleinere objecten bijv. Dit kun je wel proberen af te leren, maar als het er eenmaal inzit krijg je het er moeilijk uit! Hoe meer een jonge pup opdoet aan positieve ervaringen hoe beter. Hij zal dan later tegenover die dingen waarmee hij als jonge pup uitgebreid en op een positieve manier heeft kennisgemaakt op een ontspannen, vrolijke manier reageren. Als een pup van 1 tot 3 maanden niet heeft kennisgemaakt met het onbekende, dan kan de pup in zijn latere leven nog last gaan krijgen. Dus probeer je puppy met alles kennis te laten maken.

dog-806883_1280

Niet aangeleerd
Tot 12 weken oud heeft een puppy socialisatie nodig, hierdoor in deze periode staat de hond open om te leren wat er normaal is in het leven en wat niet. Dit is als het zo voorgeprogrammeerd is. Daarom is het heel belangrijk om een jonge pup met van alles te laten kennismaken zoals: drukke mensenmenigte, lawaai, andere beesten, andere honden, kinderen, bezoekers, verkeer en nog meer..

Een traumatische ervaring
Honden kunnen angsten overhouden aan ingrijpende gebeurtenissen, zoals een auto-ongeluk, een ernstig gevecht met een andere hond, al dan niet opzettelijke mishandeling enzovoort. Ik ben als pup aangevallen door een grotere hond, dat zal denk ik nooit meer uit me gaan. Alhoewel probeert mijn baasje me altijd te helpen als het moet!

Hebben jullie toevallig een hond die overal bang voor is?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd