bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
Met recht een rashond

Dexter komt bij een fokster vandaan die heel goed wist waar zij mee bezig was. Als eerste heeft ze goed onderzocht wie moeder Abbey from the Charming Cavalier mocht dekken. De vader moest immers van de juiste afstammingslijn zijn en goedgekeurd door het Kynologisch Reglement.

Het werd vader Tarot. De fokster is zelfs bij ons thuis geweest om te kijken of wij wel geschikt zouden zijn voor één van haar puppy’s. Toen moeder Abbey eenmaal drachtig was, werden wij tot aan de geboorte op de hoogte gehouden. Ook toen Dexter geboren was, op 27 oktober ’12, werden wij volledig op de hoogte gehouden van zijn vorderingen.

Voordat wij Dexter mochten meenemen naar huis, is hij nog volledig gecontroleerd, inclusief een scan, op zijn gezondheid. Wij kregen een Puppymap mee, met daarin beschreven het verloop van afstammingslijn, zwangerschap, geboorte. Ook hoe we met Dexter moeten omgegaan qua eten, verzorging en opvoeding.

Wat ik met dit hele verhaal wil zeggen is dat een fokker, goedgekeurd door het Raad van Beheer op kynologisch gebied, je goed begeleid en gezonde honden moet leveren.

GA NIET IN ZEE MET EEN BROODFOKKER!

Zij zijn verantwoordelijk voor het verzwakken van de hondenrassen door inteelt. Dit kan tot gevolg hebben dat de honden met erfelijke gebreken worden geboren Natuurlijk kunnen de honden die bij een goede fokker vandaan komen ook ziek worden. Maar de puppy’s zijn stuk voor stuk eerst op hun gezondheid getest. Wij mensen kunnen immers ook ziek worden ondanks dat wij gezond ter wereld kwamen?

Je mag dan misschien bij een broodfokker goedkoper uit zijn, maar bedenk dan wel goed wat het moederteefje is aangedaan. Deze teefjes zijn meestal te vaak drachtig en het puppy kan hele nare erfelijke afwijkingen hebben. Dat betekent dat het puppy veel zal lijden en de medische kosten zullen hoog zijn.
Als je een rashond wil, laat je dan eerst goed voorlichten, dat voorkomt een hoop ellende.
Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd