bekijk ook mijn lifestyle blog:
mellaah.nl
Nieuwe Trend: Healthy eten onder Honden

Ik kreeg laatst een Persbericht binnen dat er een trend gaande is onder honden: De Healthy Lifestyle. Nou kent iedereen dit al onder alle mensen, maar nu is de trend ook gaande onder honden. Ik vindt het persoonlijke te ver gaan, maar wat vinden jullie? Moet je je hond ook zo gezond mogelijk opvoeden. Ik begrijp dat je het beste wilt voor je hondje, maar af en toe mag een snoepje toch wel? Als jij het mag waarom de hondjes dan niet?

Januari is weer achter de rug, dé maand van de goede voornemens. Februari is doorgaans de maand waarin we moeten constateren dat we niet gezonder zijn gaan leven, niet beter zijn gaan eten en niet extra zijn gaan bewegen. Maar dat geldt niet voor de Nederlandse huiskat en -hond! Uit onderzoek van ViaDierenwinkel.nl, onder ongeveer 250 hond- en katbezitters, blijkt dat baasjes door het vuur gaan voor de gezondheid van hun huisdier. Sterker nog, er wordt zelfs béter gelet op de gezonde voeding voor hond en kat, dan die van het baasje zelf (66% vs. 60%).

Baasje trekt healthy lifestyle door naar huisdier
Dat Nederlandse baasjes het nog beter voor hebben met hun hond en/of kat, dan met zichzelf blijkt ook uit de hoge eisen die worden gesteld aan de voeding. Ruim 80% neemt alleen genoegen met voer van hoge kwaliteit voor hun huisdier, voor henzelf is dat net iets minder (76%). Ook het glutenvrije dieet van het baasje (17%) zien we doorvertaald naar het kiezen van producten vrij van graan voor de hond of kat (34%).

IMG_5294
Lucca is altijd gezond geweest, lekker elk weekend naar het bos. Vindt hij geweldig!

Behoefte aan meer kennis
Dat de Nederlandse hond- en katbezitter alles over heeft voor de gezondheid van hun trouwe viervoeter en kleine tijger is duidelijk. Niet verwonderlijk dat uit het onderzoek van ViaDierenwinkel.nl blijkt dat er grote behoefte is aan meer kennis: twee derde van de hond- en katbezitters geeft aan meer te willen weten over hoe ze hun huisdier gezond houden (66%).

Uitgebalanceerde voeding een must
Goede voeding is essentieel als het aankomt op een gezond dier. Driekwart van de hond- en katbezitters geeft al aan goed te kijken naar de voedingstoffen die hun huisdier binnenkrijgen. Echter, bij goede voeding gaat het niet alleen om de ingrediënten, maar ook om de juiste verhouding tussen de verschillende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Teveel van een voedingsstof kan net zo schadelijk zijn als een tekort. Ook verlangt elke levensfase van een hond of kat ander voer. Met speciale uitgebalanceerde voeding, zoals Hill’s Ideal Balance, wordt er eenvoudig voor de juiste voeding gekozen, ongeacht de grootte, leeftijd of gesteldheid. Speciaal voor al die baasjes die het beste voor hebben met de gezondheid van hun hond of kat geeft ViaDierenwinkel.nl de gehele maand februari 50% korting op Hill’s Ideal Balance.

Vinden jullie dit te ver gaan? Laat het me weten!
Bekijk ook

Verstuur

Laat je horen E-mailadressen worden niet gepubliceerd