Nog meer zomerse tips voor je Hond!

Jullie hebben in een voorgaand bericht tips gehad voor bij warm weer, super leerzaam! Op dit moment ziet het er nog niet naar uit dat het warm gaat worden maar dit gaat toch echt weer gebeuren… Wij zelf zijn vaak onderweg… we nemen deel aan shows in Nederland maar ook veel in het buitenland. Het hele jaar door worden er door heel de wereld shows georganiseerd, dit zowel binnen als buiten. Voor ons begint het ‘leuke show seizoen’ in mei en eindigt in augustus/september…

Hier dus nog een paar tips om het onze honden, in warmste maanden van het jaar, zo comfortabel mogelijk te maken:

 •  Ga nooit op het midden van de dag rijden, rond begin van de middag begint het al aardig warm te worden. Zorg hierom dat je lekker vroeg vertrekt naar plaats van bestemming.

  De honden die bijv. een kennel in de achterbak zitten krijgen niet/nauwelijks frisse lucht van een openstaand raam of airco mee. Ook loopt de temperatuur in bijv. bestelauto’s snel op wanneer de zon er vol op schijnt.
 • Stop onderweg een paar keer. Laat de honden even lekker vrij bewegen in de schaduw zodat ze hun vastgehouden warmte kwijt kunnen.
 • Water… geef je hond genoeg water!
 • Gek van zwemmen? Laat uw hond lekker gaan maar, zoals er in de voorgaande tips al gezegd is, vergeet hem daarna niet in de schaduw te houden of af te drogen.

  Door dat de hond op zijn rug nat blijft vangt hij meer warmte. Denk maar na hoe snel water op je eigen lichaam verdwijnt en hoe scherp de zon dan is.
 • En dan de grootste fout die mensen maken… het koelen van de hond, op hun rug…

  Koel je hond nooit op zijn maar onder zijn buik (zie cursief geschreven stuk hierboven), in de liezen is de beste plek om  de hond verkoeling te geven.
 • Ook kan je een paar dingen bedenken om een stilstaande auto zo koel mogelijk te houden.
  • Zoek schaduw op: parkeer de auto onder een boom of in de schaduw naast bijv. een gebouw.
  • Koop een paar goedkope lakens en hang deze over de auto. Zo creëer je schaduw en word de auto minder snel warm.
  • Geen zon maar wel warm? Er zijn tegenwoordig haken te koop waarmee je deur op een kier kan blijven staan maar je de auto wel op slot kan doen. Dat betekend frisse lucht voor de hond en geen reden om bang te zijn voor inbraak.