Op vakantie met of zonder je Hond?

Het is vakantie, yeey! Maar neem je je hond mee of niet? En wat neem je mee? Vandaag geef ik je wat tips om met je hond op vakantie te gaan. Een tevreden hond, is een tevreden baasje! Dus kijk vooral eventjes mee.

Bereid je goed voor!

Als je met je hond op vakantie gaat, moet je met meerdere dingen rekening houden: Europees paspoort (het hondenpaspoort) en identificatie door middel van een chip is verplicht. Het is belangrijk dat je bij het boeken rekening houdt of honden welkom zijn. Er zijn namelijk veel accommodaties waar huisdieren niet toegestaan zijn, tegenwoordig staat dit gelukkig overal vermeld.

Waarmee ga je op vakantie?

Auto

Als je met een auto op vakantie gaat probeer er dan aan te houden om af en toe te stoppen. Vooral als het warm is, is het belangrijk dat je hond zovaak mogelijk pauze inlast. Is je hond onrustig in de auto? Vraag dan je dierenarts om advies.

Vliegtuig

Zelf hou ik er niet van om je hond per Vliegtuig in een hokje te vervoeren. Maar als je dat wel doet vind ik het belangrijk om te weten hoe, wat, waar. Als je hond vervoert wordt moet je extra vroeg voor je vlucht aanwezig zijn.

Een hond is net een kind

Natuurlijk is het leuk om met je hond op vakantie te gaan, maar zelf zie ik het zo: je neemt een hond niet voor niks. Zomaar op vakantie gaan is er niet bij. Daarom zie ik een hond net zoals een kind, het heeft zo zijn verplichtingen. Maar het is natuurlijk niet onmogelijk.. Succes!

 

Ben jij ooit met je hond op vakantie geweest?