Je hond opvoeden: de basisstappen op een rijtje!

Nu ik al een tijdje blog, en meer inleef in ‘honden’ in het algemeen. Ken ik wel een paar basisstappen om een hond op te voeden, nou zie ik het wel vaker voorkomen dat een baasje hun eigen hond totaal niet onder controle hebben. Nou bepaal JIJ hoe je hond zich ontwikkeld, en niemand anders en dat vergeten baasjes weleens vaker. Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet, om je een stapje verder in de goede richting te helpen. Lees dus vooral eventjes verder..

Let op je commando’s

Kijk je hond moet weten wat wel of niet mag, het is jou huis dus zorg ervoor dat jij de regels bepaald. Wees niet té streng, maar wel rechtvaardig. Het zijn net kleine kinderen.

Denk reëel na

Ik vindt persoonlijk dat de opvoeding van een kind en een hond eigenlijk vrijwel overeenkomen. Probeer dus realistisch te blijven: het gaat allemaal voorbij, pubers zijn nou eenmaal lastig.

En weet dat alles goed komt.

Oefening baart kunst

Als je vaker oefent samen met je hond, komt het uiteraard allemaal op zijn pootjes terecht. Jij als baasje moet nog veel leren (vooral als je voor het eerst een hond hebt) en je hond moet dingen leren. Geduld hebben dat is echt de oplossing, Rome en Milaan zijn ook niet in een dag gebouwd probeer dus alle geduld te hebben en weet dat alles goed komt.

 

dog-1610943_1920

 

Bewaar je kalmte

Het klinkt misschien gek, maar ook wel heel logisch: als jij rustig blijft, blijft jou hond dat ook. Raak dus niet in een stress want je hond voelt dat aan, weet als je aan een hond begint dat je heeeeeeel veel geduld nodig hebt. Ik blijf het niet voor niks zeggen :-)!

Maak ook weleens je hond trakteren

Ik begrijp dat je vaak het gevoel krijgt dat je de moed verliest, alsnog moet je gemotiveerd blijven. Maar je moet ook je hond tevreden houden: koop van die speciale trainingssnoepjes. Je hond vindt het heerlijk, maar zo kun je hem ook dingen aanleren.

Alles komt goed, met veel geduld. Hoe leer jij je hond dingen aan? Ik en Lucca horen het graag! 🙂

  • Gretha Hofstede 19 oktober 2016 op 12:44

    Wat een ontzettend leuke en informatieve blog. Zelf heb ik ook een Cavaliertje en daar schrijf ik graag over. Ik schrijf over zijn belevenissen op zijn Facebook pagina: ‘Dexter from the Charming Cavalier’ . Hierin staat zijn volledige verhaal vanaf zijn geboorte. Maar eerlijk gezegd is dit toch niet helemaal wat ik precies wil. Dus bedacht om eens naar een blog te kijken en zo heb ik jouw blog gevonden. Ik denk dat het misschien wel leuk is om gast op jouw blog te worden. Wil jij Dexter zijn pagina bekijken en een oordeel of tip te geven. Bedankt alvast.