Je krijgt een puppy: wat te doen?

De eerste dagen van Lucca kan ik me nog goed herinneren. Maar het was ook vooral ‘eng’ want je krijgt een klein wezentje in je huis, die ook nog eens zijn/haar omgeving moet leren kennen. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan je andere huisdieren als je die hebt? Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je een ‘puppy’ neemt. En vandaag neem ik de eerste dagen met je door..

Als je een pup neemt moet je al rekening houden met een aantal dingen: hoe neem je de hond mee? Welk eten neem je voor je hond? Een mand en dat soort dingen. Naast dat moet je rekening houden met deze dingen:

Het slapen

Als je hond wilt slapen laat deze dan slapen. Slaap hebben puppy’s gewoon nodig om groter te worden. Zo kunnen puppy’s al in slaap vallen bij het spelen, het is nogal vermoeiend.. een pup zijn! Vergelijk puppy’s met baby’s en ze weten daarom ook dat ze hun slaap nodig hebben en geven dat zelf ook aan.

Laat je hond op onderzoek uitgaan

Je hond je pup de eerste dagen niet te corrigeren te straffen of wat dan ook. Dit komt later wel, nee de eerste dagen moet je je pup lekker op onderzoek uitgaan. Laat hem op zijn manier zijn nieuwe omgeving ontdekken, maak het e.v.t. comfortabel in zijn mand zodat hij of zei erin kan gaan liggen.

 

Zindelijkheid

De meeste pups zijn in het begin nog niet zindelijk. Het is een kwestie van héél veel geduld en tijd. En het laatste wil ik nog wel op terugkomen: een aantal mensen nemen een hond omdat ze het leuk vinden, maar een hond hebben is net zoals een Fulltime baan er zit een heleboel tijd in. Zo is dat ook nog met zindelijkheid.

In de eerste dagen is het belangrijk om je hond veel aandacht te geven, ongelukjes gebeuren straf je hond dan niet. Is het echt bedoelt is het belangrijk om je hond niet te straffen maar te corrigeren, boos zijn en zeggen dat hij of zei naar zijn mand moet werkt ook. En heel veel geduld hebben natuurlijk. Succes! En beloon je hond als hij of zei buiten plast.

 

Heel veel succes, en vergeet niet te genieten van de eerste dagen!