Moet je een Hond Straffen? Ja of nee?

Iedereen die een hond heeft herkend het wel: sommige honden willen gewoon niet luisteren! Ik ben niet zo iemand die zijn hond gaat straffen om elk klein dingetje. Lucca heeft zelfs soms nog dat hij in huis plast, niks aan te doen. Gebeurd is gebeurd, ik ga hem niet meer als een puppy behandelen en de tips volgen zoals door het plas heen halen. Nee, ik straf hem niet. Ik ruim het op, foutje kan. Lucca gaat dan meestal in het hoekje liggen, hij weet donders goed dat hij fout zit. Moet je dit dan echt nou straffen?

Ik denk dat Lucca niet de enige hond is die in huis plast, en zijn zat andere honden die dit ook soms uit een foutje nog steeds doen. Ik probeer Lucca wel te sturen, als ik merk vantevoren dat het fout gaat probeer ik hem meestal direct naar de kamer te sturen. Het is niet dat hij niet uitgelaten wordt, sterker nog: hij loopt met onwijs grote stukken. Half uur van te voren heeft hij zegmaar al 30 plasjes gedaan.

Moet je je hond straffen?

Nee ik vind van niet, als hij zelf weet dat hij fout zit weet hij het zelf al heel goed waarom. Maar meestal vlak erna is hij het alweer vergeten, ik vind wel als pup mag je hem best een klein tikje geven op zijn neus. Ik heb geleerd dat dat helemaal niet zo erg is. Maar ik vind niet dat je dat nog op latere leeftijd moet doen, een hond kan dan niet meer zo heel veel leren. Dus hij blijft het meestal wel af en toe doen. Het is hem geleerd.

 

IMG_0588
Dit ben ik: Lucca! Ik kan soms ondeugend zijn.. en soms heel erg lief!

 

Heterdaadtje

Als je je hond op heterdaad betrapt op een plasje, dan vind ik best dat je eventjes boos mag zijn. Laatst zag ik het hem doen in de keuken, ik werd boos. En daarna heeft hij het ook ineens een paar dagen niet meer gedaan. Hij was denk ik geschrokken. Als je hem op heterdaad beter straft dan vlak erna, waarom? omdat een hond het dan al vergeten is. Als hij het op dat moment aan het doen is, wees dan eventjes boos. En ga erna weer verder met wat je bezig was. Ik zeg ook niet dat je je hond echt moet gaan slaan, nee een klein tikje. Maar als je je zware stem opzet denkt Lucca meestal wel van OH, ik zit fout!

Wat vinden jullie? Moet je je hond straffen?

 • Mellanie (Mellaah.nl) 4 februari 2016 op 10:38

  Wat vinden jullie?

 • caroline 4 februari 2016 op 16:55

  ik heb er thuis ook zo één met dezelfde leeftijden hetzelfde probleem. Toen ik hem pas had, een half jaar geleden, dacht ik dat je met straffen het probleem kon veranderen. maar dat is niet zo. Nu probeer ik zoveel mogelijk het probleem te voorkomen, maar dat gaat altijd niet. Hier word niet meer gestraft. Uiteindelijk probeer ik met veel geduld het plassen op te lossen. Pups daarentegen denk ik wel dat een strafje helpt, maar een hondje met een verleden…… Geduld en hopen doe ik

  • Mellanie 5 februari 2016 op 12:05

   Je hebt gelijk! Geduld hebben .. 🙂