Dominique’s ervaring met Topsport voor Honden

Door Gastblogger: Dominique – Net als dat er voor verschillende sporten die mensen beoefenen, kampioenschappen worden georganiseerd… gebeurt dit ook voor honden. 25 – 26 – 27 augustus waren de IFR World Championships in België. Het Rottweiler WK waar teams van over de hele wereld naar toe komen om hun beste beentje voor te zetten..

Wie deden er allemaal mee?

Er deden uiteindelijk 14 landen mee met in totaal 51 deelnemers! Achter Duitsland en Zweden, eindigde Nederland op een 3e plaats met het team. De individuele 1e plaats ging, voor het eerst, naar een Nederlandse deelnemer.

24 september werden de Nederlandse Kampioenschappen Africhten voor Rottweilers georganiseerd. Deze vonden plaats in Raalte, al vrij snel achter de Wereld Kampioenschappen aan moesten de WK deelnemers al weer vrij “in shape” zijn om te kunnen presteren. Dit jaar deden er 10 deelnemers mee aan het NK met oude maar ook nieuwe deelnemers. De Wereld Kampioen wist zijn winning reeks door te zetten en werd ook Nederlands Kampioen, al zat de tweede plek maar net achter hem.

De deelnemers van het Duitse team, hadden iets langer de tijd om uit te rusten. Het Deutsche Meisterschaft vondt afgelopen weekend plaats. Al hoewel de best geplaatste Duitser op het WK net naast het podium eindigde, wist die dit jaar op de Deutsche Meisterschaft tweede te worden.

Ook liep er een 11 jarig jongetje met een 8,5 jaar oude Rottweiler Reu mee. Dit zag er echt uit om op te eten, zo mooi om te zien hoe een – voor veel mensen gevaarlijk honden ras – een IPO I programma uit liep. En dan ook nog een 95 – 74 – 94 van de 100 punten weten te behalen…

Voor de Nederlandse Rottweilers is het even rustig want in Maart begint het wedstrijd seizoen weer… in Duitsland zal eind Oktober nog een wedstrijd plaats vinden.

 

Misschien leuk om jullie een keer wat meer informatie geven over het africhting gedeelte van de hondensport? Laat het mij weten.

 

Bron video: World Champions 2017

 

Liefs,

Dominique.

zie hier alle blogs van Dominique: klik hier

( ook blogger bij Luccadehond.nl worden? mail Lucca: contact@luccadehond.nl, tot snel! )