Het verkeer en je jonge hond, hoe ga je ermee om?

Je verkeer en je hond. Vooral bij jonge pups is het moeilijk om dingen aan te leren, het is belangrijk om vroeg te beginnen met het verkeer en je jonge hond. Het verkeer kan nogal druk zijn; auto’s (vooral startende bestuurders), fietsers, brommers letten vaak niet op. Dit leer je ook op je theorie-examen, vooral jonge bestuurders zijn onvoorspelbaar in het verkeer en je jonge pup moet hier nog aan wennen. Maar hoe ga je er nou mee om?

Laat je puppy wennen aan de situatie

Je puppy moet wennen aan het verkeer en vooral de drukte die zich met zich mee brengt. Als je in een omgeving woont waar het rustig is heb je geluk, zelf ik Lucca ook opgegroeid in een rustige omgeving met alleen maar bos. Toch moest ook Lucca wennen aan de omgeving waarin het druk is, en af en toe gaat Lucca alsnog op de grond liggen. Het is niks anders.

Als jij je angstig gedraagt, reageert je hond ook nou eenmaal zo.

Train je hond

Als jonge puppy’s last hebben met de drukte of zelfs oudere honden, is het belangrijk om te trainen. Dit kun je doen met een puppycursus, maar zelf kun je ook dingen aanleren. Probeer vooral rustig te blijven in die situatie waarin je hond het eng vindt, met kalmte bereik je al veel meer. Probeer het ook vol te houden, de meeste mensen geven het al op na 1 x oefenen. Dit werkt natuurlijk niet, Logisch toch?

Wat doe jij in zo’n situatie als je hond angstig is? Blijf je kalm? Laat het Lucca weten!