Wat kun je doen tegen Vlooien?

Vlooien, laten we eerlijk zijn nu het weer heerlijk weer wordt heeft Lucca er weer last van. Nou doe ik hier zelf heel veel aan: Shampoo’s, Kammen, Pipetjes en Sprays oja vergeet de Vlooienband niet! Argh, en dan tot de conclusie komen dat het eigenlijk niet echt werkt. Ja meestal.. voor kort. Maar wat voor middeltjes kun je nog meer gebruiken? En wat is er nou ‘echt’ tegen te doen? Laten we de vlooienschaamte de wereld uit helpen.

En nu?!

Het is nogal een ‘dingetje’: vlooien op de hond en in en om het huis. Bah kun je wel zeggen. Nou heeft ieder hond er tijdens deze periode er last van, dus laten we de schaamte de wereld uit helpen.

Hoe je een vlooienplaag herkent

Zelf heb ik zo’n handig kammetje. Als je je hond ermee kamt zie je al vrijwel snel dat er zwarte stippeltjes (de eitjes) aanwezig zijn op de hond. Je hond kan gaan krabben meestal rond de lies.

Wat is er nou echt te doen tegen een vlooien(plaag)?

Zoals ik al in de inleiding vertelde: is er eigenlijk niet heel veel te doen. Ja, wachten tot dat het winter wordt. Het bijhouden van de hond vindt ik persoonlijk wel erg belangrijk dat je de hond bij moet houden.

Bijvoorbeeld: met het kammetje en een bakje Dreft. Dit is een ouderwetse truc, want vlooien kunnen niet tegen Dreft (Afwasmiddel) en geven op. Zelf maak ik gebruik van meerdere middeltjes o.a. een vlooienshampoo, dit werkt in principe wel maar.. wel voor maar twee weekjes. Althans hier!

Natuurlijk is het belangrijk om je huis ook bij te houden: schoonmaken, wassen en nog meer wassen. Ook is het gebruik van Sprays voor het interieur wel erg handig. Zodat de vlooien niet meer kunnen nestelen in het interieur.

 

Heeft jou hond ooit vlooien gehad, zo ja? Wat doe je er dan tegen? Laat het mij weten in de reacties.

 • lisa 11 mei 2017 op 14:13

  heeft 1 keer een vlo gehad heb meteen een pipet gebruikt advantix tegenwoordig gebruik ik bravecto omdat dat beter werkt tegen teeks en nee ik ga niet mee met die media gekte hype dat honden eraan dood gaan pure onzin niks is bewezen victor heeft vandaag nog bravecto gehad voor de 2e keer en leeft nogsteeds

  • Lucca De Hond 11 mei 2017 op 17:19

   Hi Lisa,

   Goed hoor. Zelf trek ik me ooit nooit iets aan van de media, gezeik ook. Ik zit er zelf ook aan te denken..

   Liefs,

   – Mellanie