Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Waarom graaft mijn hond kuilen?

De laatste tijd heeft Zina een nieuwe gewoonte. Ze gaat telkens putten gaan graven in de mooie tuin. Ik begon me af te vragen waarom ze dit doet. Op het internet vind je heel veel redenen. Dus ging ik zelf gaan kijken wanneer doet ze het. Hoe gedraagt ze haar.

Afkoeling
Het graven is nog niet zolang bezig en gebeurd ook op zeer warme dagen. Ik las dat honden dit doen om een koele plaats te hebben om te liggen. Dus ging ik opzoek om wat anders te vinden zodat ze koel kon liggen. Momenteel ligt haar kussen en water in de schaduw waar er wind is. Mijn aanpassingen helpen de kuilen graver is in congé.

Verveling
Zina gaat bijna overal met mij mee, maar wanneer dit niet kan oefende ze haar hobby uit. Tuinieren houdt ze namelijk heel erg van. Een tuin met putten is volgens haar mooier. Met mijn rolstoel is dit niet zo handig om in zo een tuin rond te rijden.

Na lang zoeken had ik de ideale oplossing. Dacht ik… wanneer ze thuis bleef gaf ik haar een kauw been of wat anders om haar te kunnen bezighouden.

Spoorloos verdwenen
Het kauw been verdween. Telkens ik thuis kwam was die spoorloos verdwenen. Ja hoor ze groef de botten in. Op een ochtend zat ik in de tuin wat te zonnen en stond Zina plots naast me met haar kauw been in haar bek. Vroeg aan me man of hij haar weer een nieuwe gegeven had. Nee, hoor het was de oude. Ze had hem weer uitgegraven.

De ideale oplossing
Zina leeft samen met 3 poezen in huis, maar 1 is wel haar echte best friend. Ze zijn veel samen. Dus blijven ze samen in de tuin. De poes loopt niet weg (gelukkig ;-)) en Zina voelt haar niet alleen. Ze spelen samen of liggen gezellig op de mat naar de vogels te kijken. Zo blijft mijn tuin mooi, is Zina blij en baasje ook.

Hebben jullie ook echte tuiniersters in huis, en wat doen jullie er tegen?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd