Het hebben van een huisdier kan goed zijn voor..

Voor sommige mensen kan een hond een uitkomst zijn. Zo kreeg ik Lucca van mijn ouders omdat ik PTSS heb en eigenlijk mezelf op sloot thuis. Door Lucca ben ik vaker naar buiten gegaan en sluit ik mezelf nu niet meer op. Dus een (hulp)hond kan écht helpen.

Lagere bloeddruk

Ze zeggen dat als je een huisdier hebt dat je minder kans hebt op een hartaanval. Maar zelf denk ik dat het ligt aan de lichaamsbeweging die je krijgt met bijvoorbeeld een hond. Daarnaast zorgen huisdieren voor een lage bloeddruk: zo krijg ik bij Lucca ook geen paniekaanvallen.

Afleiding

Ze zorgen voor afleiding als je net zoals mij last hebt van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis), waardoor je niet meer oplet op het panieken of hyperventileren op straat. Een huisdier houdt je dus altijd bezig.

Depressie en Hulphonden

Zonder huisdieren kan het soms alleen en stil zijn, waardoor je meer gaat letten op wat er speelt. Een hond of kat/paard kan er voor zorgen dat je minder last hebt van je depressie of zoals ik hierboven al zei van PTSS. Je kent het wel: als je je eventjes alleen voelt of pijn hebt dat je hond of kat na je toe komt om je te steunen.

Lachen werkt

Wat ik in het begin zo grappig vond aan Lucca is dat hij nogal een dwaas was. Zo viel hij zo nu en dan van de bank af en springt hij als een paard in de lucht. Vooral puppy’s en kittens kun je vaker om lachen.

 

Waar helpt jou hond of kat mee?