Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Waarom honden katten niet mogen

 

Lucca gaat vaak andere katten achterna. De meeste honden gaan katten achterna dit is namelijk de jachtinstinkt van de hond. Maar wat kun je hier aan doen zodat jou hond dat niet meer doet? In dit artikel legt het baasje van Lucca uit waarom honden katten achterna gaan. Als je honden in het wild zet, dan gaan honden jagen. Ze luisteren dan niet wat er om hun heen gebeurd.

Als je wilt dat je hond luisterd moet je stapje voor stapje je hond helpen naar de goede weg. Zoals met alles heb je vooral veel geduld nodig, Ik (Lucca) ben vooral heel eigenwijs maar ik denk dat dat ook wel in mijn bloed zit ( Cavalier King Charles Spaniël ). Dit heb ik althans ooit van een dierenarts gehoord.

Als je honden in het wild zet, dan gaan honden jagen. Ze luisteren dan niet wat er om hun heen gebeurd. Als je wilt dat je hond luisterd moet je stapje voor stapje je hond helpen naar de goede weg. Zoals met alles heb je vooral veel geduld nodig, Ik (Lucca) ben vooral heel eigenwijs maar ik denk dat dat ook wel in mijn bloed zit ( Cavalier King Charles Spaniël ). Dit heb ik althans ooit van een dierenarts gehoord.

cavalier-664455_1280

Als je wilt dat je hond naar je luistert laat dan je hond in het begin de hond alleen los op plaatsen waar het zeer onwaarschijnlijk is dat hij een kat tegenkomt. Als je hond de kat ziet en je ziet dat je hond erachteraan wil, probeer dan door te lopen en omhoog te kijken. Probeer ook de lijn strak te houden. Ik (Lucca) let dan ook niet meer op de kat die aan de overkant loopt.

Maar als je zover bent dat de hond telkens wanneer hij een kat ziet en u stilstaat, snel zijn aandacht op u richt, dan geeft u hem voor het eerst in deze moeilijke situatie het commando: zit. Beloon je hond als hij iets goed doet. Mijn hondje krijgt niet altijd een snoepje, want ik denk dat mijn hondje met alles eigenlijk tevreden is. Als ik mijn hondje lief aanspreek zie ik hem ook blij worden en met zijn staart bewegen. Zo van: oh, volgens mij heb ik iets goed gedaan!

Persoonlijk vind ik dat je je eigen hond moet trainen zoals jij dat het beste vind voor je hond. Mijn baasje als hondenliefhebster vind als je je hondje te veel traint het een té perfecte hond word. Hier bedoel ik mee: je hond moet ook vrij kunnen spelen, en eten. En laat je vooral niet kennen. Heb vooral veel geduld! En probeer bovenstaande tips op te volgen! Geduld hebben we tegenwoordig niet, en alles moet meestal snel. Bij honden werkt dat niet en het vergt vooral veel geduld. Daarom vind ik ook dat mensen die amper tijd hebben geen hond moeten nemen, dit is natuurlijk helemaal aan jou!

Ik (Lucca) ben zelf geen trainer, ik vertel alleen dingen vanuit mijn ervaring.

Hoe gaan jullie hiermee om? Hoe trainen jullie je honden?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd