Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Waarom je hond zijn hoofd schuin houdt

Je hond is er voor je wanneer je hem nodig hebt, maar weet je wel waarom een Hond zijn hoofd schuin houdt? Als je met ze praat, of je wilt met ze uit. Elke hond houdt zijn kopje weleens schuin. Maar heb je je weleens afgevraagd, waarom ze dat doen? Ik wel, en daarom ging ik op onderzoek uit! Je trouwe viervoeter doet dit namelijk niet zomaar, dus kijk snel verder!

Waarom?

Het is eigenlijk best schattig, als je je hond vraagt om mee te gaan of een snoepje wilt. Je hond beweegt dan altijd zijn hoofd schuin. Wist je eigenlijk waarom? Ik heb een aantal sites bezocht, en eigenlijk zeggen ze allemaal hetzelfde: Hij probeert zich namelijk in te leven in een ander, nja.. dat probeert je viervoeter! Je hond is dus eigenlijk net zoals een mens; hij probeer te luisteren met wat je op het moment aan hem/haar verteld! Denk er maar is over na; jij huilt, en je viervoeter komt direct naar je toe om je te troosten. Zo probeer hij ook met zijn hoofd eigenlijk een gesprek met je aan te gaan! Superschattig toch?

Geluiden

Je hond probeert zich eigenlijk in te leven met wat een ander hem verteld! Bijvoorbeeld als je een hoge noot zingt, staan ze al direct op te kijken. Het heeft dus ook een beetje te maken met hun gehoor. Omdat je hond natuurlijk niet kan meepraten doet hij het op deze manier! 🙂

Ook heb ik een paar leuke filmpjes op een rijtje gezet:

Hadden jullie dat gedacht?
Andere verhalen

2 Reacties

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd