Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Waarom mensen honden nemen

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een hond neemt. Maar een hond neem je niet zomaar, een hond heeft aandacht nodig en liefde. Dit artikel is speciaal voor die mensen die het nog niet weten, of ze een Puppy willen nemen. Neem je een hond voor de gezelligheid, of voor de bescherming? (een Waakhond?), wil je met je hond wandelingen maken of ermee hardlopen? Dan is dit artikel wat voor jou! Lees snel verder!

Waarom wil je een puppy?

Neem je een hond voor de gezelligheid, of voor de bescherming? (een Waakhond?), wil je met je hond wandelingen maken of ermee hardlopen? Ik vind het persoonlijk belangrijk om hier rekening te houden. Ook moet je rekening houden met de Ras, en ene Ras is wat anders dan de ander. De ander is heel waakzaam, maar je kunt ook bijvoorbeeld een Familiehond nemen.

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet rekening houden met het uitlaten, het eten geven, verzorgen en het borstelen van je hond vooral als je een langharige hond neemt! Ook moet je rekening houden, dat in het begin een Puppy van alles kan slopen, en in huis kan plassen (niet direct zindelijk). Ik vind als je een hond niet kan onderhouden moet je ook geen hond nemen.

Geld

Een hond kost veel geld, vooral rashonden. en dan komen er ook nog kosten van de dierenarts, hondenvoer, verzekering, mandje en speeltjes en voor honden met langer haar de kosten van een trimmer erbij.

De ruimte

Een hond kan niet in een kleine ruimte leven, het is ook eigenlijk verstandig om een huis met een tuin te hebben. Of je moet je hond vaker uitlaten, maar ik vind dat een hond zijn vrijheid nodig heeft. Ook heeft je hond een slaapplek nodig waar hij goed in past en niet in de weg ligt.

Allergisch?

Het kan zo zijn dat iemand in je Familie allergisch is voor honden, dan is het ook niet verstandig om een hond te nemen. Eigenlijk moet je het al eerder hebben uitgeprobeerd, door een hond met jou in een ruimte te laten. Zo weet jij of je allergisch bent of niet, je kunt tegenwoordig ook tests laten doen.

Teefje of reutje?

Wil je een vrouwtje of een mannetje? Houd er alleen wel rekening mee dat een vrouwtje (teefje) twee keer per jaar loops wordt en daarom ook extra moeten worden verzorgt. Dit is niet echter alleen voor teefjes en reutjes die niet gesteriliseerd zijn. Vrouwtjes zijn vaak wat zachtaardige en mannetjes zijn vaak wat speelser. Maar dit verschilt ook weer per ras.

Het uitlaten

Je moet je hond zeker 3-4 keer uitlaten per dag, heb je daar geen tijd voor? Wat de meeste mensen niet hebben, zal ik er zeker nog een keer over nadenken. Puppy’s maken in het begin nogal korte wandelingen, maar een grotere hond moet vaker zijn energie kwijt.

Heb je een hond? Zo ja, heb je er zelf ook over nagedacht?
Andere verhalen

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd