Bezoek mijn andere blog
Mellaah
Tips voor bij warm weer én een Hond op een rijtje gezet!

Tips, wij houden ervan. Daarom deel ik vandaag graag  tips hoe je het beste je Hond ‘koel’ kunt houden tijdens het warme weer. Omdat het steeds iets warmer buiten wordt leek het me wel toepasselijk om je er al eerder over in te lichten. Een gewaarschuwd mens is er één toch? Lees dus vooral verder met Lucca..

Zwemmen

Sommige honden houden ervan en sommige niet.. zwemmen! Lucca is echt een waterratje, en kan echt niet zonder een zwembad. Als je hond wilt zwemmen tijdens het warme weer, laat dit hem dan ook doen. Vergeet daarna natuurlijk hem in schaduw te houden, en af te drogen.

Dé Auto

Heel veel mensen lijken het maar niet af te leren, hun Hond in een bloedhete auto te laten. Dan sla je jezelf toch voor je kop als je dat doet? Als ik zelf persoonlijk zoiets zie sla ik het liefste de ruit gewoon in, om de hond eruit te halen. Wat zal jij doen?

Wanneer moet je een hond redden? Hij hijgt vaker, en onregelmatig. Niet meer reageren of zelfs in een schock. Hij braakt of heeft diaree.

Wat mij betreft, doe het gewoon niet.

 

Water

Geef je Hond vaker water, meer dan dat je normaal geeft. Je hond heeft net zoals een mens zijn vocht nodig. Hoe meer hoe beter dus, je hond geeft vanzelf aan wanneer hij niet meer wilt. Doen dus!

Stel bepaalde tijden in

Als je je hond toch eventjes buiten wilt laten, stel dan een tijd in wanneer je hond binnen moet blijven. Bijvoorbeeld tussen 10 en 1 zodat je hond ook nog de tijd heeft om op adem te komen. En natuurlijk continu in een bloedhete zon te liggen.

 

Wat doe jij als je een hond ziet zitten, in een hete auto? Zal je hem helpen?
Andere verhalen

1 Reactie

Laat je horen

Laat je horen U emailadres wordt niet gepubliceerd