Hoe Lucca de Hond zindelijk werd!

Vandaag vertel ik Lucca’s verhaal: Hoe werd Lucca nou zindelijk? Een vraag die ik meerdere malen heb gehoord, dit komt omdat ieder hond zijn/haar issues heeft om zindelijk te worden. Ik vertel het vandaag in Lucca’s opzicht, het is natuurlijk bij ieder hond anders. Benieuwd naar Lucca’s verhaal? lees dan eventjes verder..

Fokker

Het begint natuurlijk al bij de fokker, je kiest ervoor om een hond te kopen bij een fokker. Maar waar begin je? Internet is je optie, alleen moet je zoveel rotzooi doorstruimelen. Uiteindelijk kwamen we bij een man die wat hondje’s nog had, superblij. Ik werd op de hoogte gehouden over alles, en nog steeds is de man benieuwd hoe het af en toe met Lucca gaat.

De foto die we op het internet vonden, Lucca is degene rechts die de zon inkijkt.
De foto die we op het internet vonden, Lucca is degene rechts die de zon inkijkt.

We waren superblij met Lucca, eerst hebben we wel contact gehad met een andere ‘fokster’ alleen hadden we er zelf niet zo’n goed gevoel over. En dan moet je het niet doen, toch? Uiteindelijk gingen we Lucca ophalen en we kwamen erachter dat Lucca heel goed verzorgt is door diegene. Zindelijkheid begint bij de Fokker, hij of zei moet de Hond al een klein beetje trainen om zindelijk te worden. Dit was bij Lucca ook het geval.

Routine

Toen ik Lucca kreeg had ik PTSS ik ging niet meer naar buiten, en zat dus alleen maar binnen. Een hond heeft routine nodig. Vaak uitgaan, en wennen aan de hele situatie. Ik ging langzaamhand naar buiten met mijn hondje Lucca, het ging goed want we gingen steeds verder lopen. Helaas plaste Lucca in het begin alleen maar binnen, je kunt dan wel boos worden maar dat heeft totaal geen zin. Het is een kwestie van routine en heel veel geduld. HEEL veel geduld, ik denk als je een baan hebt dat je echt geen hond moet nemen een hond zit gewoon onwijs veel tijd in.

Trainen kun je dan beter in een vakantie inplannen, heb je een drukke baan gaat het volgens mijn mening niet werken. Helaas!

Hoe heb ik het bij Lucca aangeleerd?

Behalve dat je veel kwestie van geduld en tijd moet hebben moet je het je hond wel leren, helaas leerde Lucca het denk ik niet van ons! Lucca zag het namelijk andere hondjes doen en hij wilde het nadoen.. tja, de dierenarts noemt Lucca niet voor niks eigenwijs! Haha.. Maar toch het heeft niet heel lang geduurd, althans je denkt dat je al maanden ermee bezig bent in werkelijkheid valt het wel mee!

Hoe hebben jullie je hond aangeleerd zindelijk te worden? Ik hoor het graag!